Alla inlägg under oktober 2008

Av Kajsa - 7 oktober 2008 20:51

En mkt trött mamma skall nu hoppa i säng med sina två minsta kottar. När jag kom hem från jobbet stod Joannah och gjorde lasagne...det var dammsuget överallt...I går var Emma här och lagade middag! Fy fasen vad jag har fina ungar!!!! I love them!!!! Tack mina vackra flickor!!!! Själv har jag bara orkat städa Kaspers rum till sammans med him self...jag dammsög och han städade. Därefter pratade jag med min älskade tvillinghalva innan jag och Lydia gick i bastun. Nu är jag slut som artist! Det är så att min rygg har sagt i från för snart två veckor sen så min nattsömn blir lite si och så. ANNIKA!!!! Jag är hemma vardenda kväll denna vecka! Ingen friidrott för mina kids...Ha det gött allihopa!!!/ klangelang!!! ERIK...Bullkex låter ju som en bra benämning...:=)

Av Kajsa - 6 oktober 2008 20:50

Så har veckans första vecka gått! Det har varit en tuff dag men läget är under kontroll. Bakade kanelbullar i går som sagt var och dom blev som vanligt goda...hehehe...Jesper brukar alltid säga att man skall äta morsans bullar direkt när dom kommer ut från ugnen eljest får man äta torrisar... Hunden försvann i går förmiddag! Han var som bortblåst!!! Hade gärna velat träffa ägaren för att kunna se om hunden tyckte om honom/henne... Ulla!!!! har eran tupp kommit tillbaka? Satt som en påse kola och sega i soffan då jag kom hem från arbetet i dag...Har inte ännu orkat äta middag ens...Nu ligger Lydia och Kasper i sina sängar och försöker somna till Lilla Jönssonligan. Själv har jag satt på en tvätt och städat hela tvättstugan! Har nu hemma på försök "Tvättex" tvättmedel utan parfym. Skall testa om familjen tål den för i så fall köper jag hela stora hinken. döm om min förvåning då jag såg måttet som följde med...ett dl mått! Jag använder ett msk mått... Konstigt nog har jag lite energi just nu...måste använda den innan den går förlorad! /So long! Kolla föresten vad jag fått av min Prinsessa i "födelsedagspresent i förskott"

Av Kajsa - 5 oktober 2008 20:17

Enbart Bloggkraft

Enbart Bloggkraft!
Enbart Bloggkraft är det vi ser i bloggvärlden. En kraft som kan leda till förändring. Jag tänker här samla exempel på hur vi i bloggvärlden kan göra skillnad. Samtidigt passar bloggen Enbart på att utmana dig. Se till att sprid Bloggkraften till minst två andra bloggare. Be dem att publicera detta inlägg och att samtidigt ge bidrag till minst en av insamlingarna. Har du inte fått utmaningen känn dig fri att bli utmanad och kopiera hela texten. Hämta senast uppdaterade version som du finner i denna länk Bloggkraft.

Bloggkraft är när över tusen personer på några veckor skänker pengar till Barncancerfonden mot "Den jävla idioten". Detta till följd av att vi blir berörda och vill hjälpa till. Vi blir berörda av andra människors öde, inte minst av Maddes  mammas sista ord till sin dotter. Utmaningen är att samla ihop 100.000 kr.

Bloggkraft är ibland bara att göra en länk och så får en organisation en gåva. Eller vad sägs om att hundratals bloggar länkar till Uppdrag Barn vilket innebär att ett stort bolag skänker 20 kr/länk till Childhood. Varsågod här fixade jag 20 kr.




Bloggkraft påverkar regeringen. För första gången fick regeringen också känna på kraften i bloggvärlden. Utan den kritik och det stora engagemang som bloggvärlden bombaderade de folkvalda med hade regeringen inte ändrat och gjort tillägg i FRA-lagen.

Bloggkraft är om många läsare plockar fram sin mobiltelefon för att stoppa bröstcancern. Sms:a ROSA till 72900 så bidrar du med 50 kronor till Cancerfonden. Samtidigt får du ett digitalt rosa band till din mobil.  » Läs mer om villkoren här.

Bloggkraft är att i handling och i ord visa att vi bry oss. Du kan välja att skänka 10 alternativt 50 kr genom att skicka ett SMS. Skriv FÖRÄNDRA10 (för 10 kr) respektive FÖRÄNDRA (för 50 kr) och skicka till 72 950. Läs mer om Rädda barnens arbete.

Bloggkraft är att dela med sig av det vi kan. Du kan stödja BRIS genom att skicka ett SMS med texten BRIS25 till 72950. Då skänker du 25 kronor till BRIS. Är du Tele2-kund tillkommer ingen ordinarie SMS-taxa.

Bloggkraft skulle via Action:Aid kunna ge massor av vatten, flera barnmorskor nya skolböcker eller var för inte getter. Man kan här ge bort gåvor i form av hjälp till behövande. Själv funderar jag på om jag skall ge bort en get eller en barnmorska?

Några tips var du denna månad kan spendera några tior eller vad just du kan avvara.

Kopiera gärna texten och lägg på din hemsida, sprid till ett par av dina bloggkompisar. Har du fler uppslag så gå till Bloggkrafts ursprung och ge förslag.


Inlägget är pingat på Intressant.

Peter PC Carlsson, på bloggen Enbart, utmanar alla som läser detta att bidra. Själv sänder jag det till ett tiotal bloggar direkt.

Av Kajsa - 5 oktober 2008 09:57

Hunden är kvar! Den har inget halsband! Pontus skulle leka lite med den och kastade i väg en pinne...DÅ KRÖP hunden iväg som om den skämdes eller var rädd. VEM äger en sån fin hund utan att sakna den? I natt har den bitit sönder Taras ena bädd. I går gav jag mat åt både Tara och hunden tre gånger! Den har vart här sen i fredags och ingen har hört av sej!!!! Polisen fick all info av mej i går. Vi har ringt tänkbara jägare eller hundägare men INGEN har svarat! Vad gör vi? Vi har ingen möjlighet att ta in den eftersom våran egen Tara sover i ett hörn i garaget och det är hennes eget revir, där är hon när hon vill vara ifred.

------------------------------------------------------------------------------------------------

I går hann vi pyssla på med olika saker. Jag och Algot planterade lite vårlökar. Pontus och Jesper bar bort studsmattan och utemöblerna. Var med ungarna på en musikteater åxå...t om Kasper tyckte den var kul! Grannarna kom förbi på kvällen och smaskade blåbärspaj med oss. I dag väntar ingenting....Orkar inte och ids inte heller...ryggen fick sej en knäck i går igen så jag väljer att ta det lugnt! Ha det gött!!!

Av Kajsa - 4 oktober 2008 08:24

Vaknade i natt av att en främmande hund var på besök! Tara är i löpartagen så hon lockar hit kavaljerer. I morse såg jag att hunden var kvar. Jag vet att man inte skall mata andras hundar MEN jag gjorde det ändå! Den stackarn var så hungrig. När Peter och Joannah kom i morse så ringde J till Polisen. INGEN saknade en hund... Den är så fin och trevlig och ingen som saknar den...Hemskt tycker jag! I dag står det mkt på programmet! Studsmattan som Peppe tatt ner i veckan skall till förrådet. Vårlökar skall grävas ner. Sista rabatten skall tömmas. Tvätten skall in och linorna tas ner. En skopa sand skall tömmas i ungarnas sandlåda. Sen har vi ju teater i byn åxå. "Mona och Mastiff" heter den. Kasper hör väl inte till dom mest kulturella som finns men...Vi går dit när det för en gångs skull ordnas ngt i vår by. Janne och Peter har åkt till Pello och göra en ny trappa med altan så att min pappa åxå kan gå in i vårat hus. Jag återkommer med bilder här lite senare då vi har gjort ngn nytta!!!/Traddela!

Av Kajsa - 2 oktober 2008 19:55

Lydia har gjort sej illa i ett finger i dag. När dom spelade basket på jumpan kom bollen med stor kraft rakt på hennes lilla finger. Det var alldeles blått och lite svullet då hon kom hem och innan hon åkte på friidrotten var det ännu mer svullet. Hon envisades med att åka på friidrotten och sa att hon kommer INTE att göra ngt som kan göra det onda ondare. Nyss ringde hon och sa att hon satt och vilade lite för hon hade ont i huvudet. Janne har vart i Nedre medans hon vart på träning så han var nu på väg och hämta hem min lilla fina Prinsessa. Kasper har spenderat sin kväll hos Rasmus han. Själv har jag fångat dagen på soffan...Steg upp fem i morse...började jobba kvart över fem...När jag kom in på skolan startade larmet!!!! 17 minuter över fem ringde jag sålunda min syster för att få koden för avstängning av oljudet....Sen fick jag även ringa larmcentralen(112) för att tala om att inget hänt. MEN tror ni det var lätt gjort? NIx pix!!! Jag hade ingen lösen att säga och det måste vi ha...men som vikarie har jag inget lösen fått, vet inte om nån annan heller fått det...!? Nåja, jag fick säga mitt namn och vad jag gjorde där och därefter vänta i luren i flera minuter innan hon var nöjder. Jag vet inte i skrivandets stund huruvida jag kommer att se på Idol eller ej...är så förbenat trött och till råga på allt har jag lite känning av migrän...Nåväl, i morgon är det fredag och då kommer alla i familjen här åtminstone att snarka gott i soffan till tvn! Ha det gött!!!


Presentation


HJÄRTEBARNSMAMMA

Omröstning

Har du börjat känna utav julstressen?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Räknare

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards