Alla inlägg under december 2008

Av Kajsa - 21 december 2008 07:38

Första bilden visar en liten älsklig tomte som nån av våra ungar gjort till mormor och morfar. Elli och Kasper hittade den då dom skulle klä granen.


Sen kommer en bild på den färdigklädda granen...som visade sej vara ett litet h-vete att montera upp...Tillslut kunde Pontus fixa den tack och lov! Nu får INGEN montera ner den utan den skall sättas under pingisbordet hel men utan dekor mellan jularna!

I veckan då jag jobbade på skolan hade vi en pysseldag. Ungarna fick göra trätomtar! Grejen var att under hösten höggs ett antal björkar ner på skolgården och av dessa björkar sågades det bitar som nu blev till tomtar. Helt underbaert tycker jag. Och visst är dom väl fina!

Vi var alltså hem till Pello i går och med oss hade vi Lydias kompis N som även han har sin släkt i Pello. Vi hade många roliga stunder där under dagn som gick. Det känns alltid bra att var hos mamma och pappa.

När vi for hem igen hittade jag inte igen min mobil...(min och min...har fått låna en av Sara eftersom min nya är på lagning) Vi for faktiskt runt hela byn plus hem två ggr men utan resultat! Janne ringde till den men inget hördes. Sen när vi helt och hållet gett upp och började köra hemmåt så ringde det på Jannes mobil... naturligtvis hade jag glömt den hos mamma och pappa...i sovrummet...därför hörde dom inte signalerna...Vi for hem utan min mobil för vi iddes inte vända...jag kollade i min väska så att kameran var med i allafall. Vi blev under resans gång bjuden på middag hos familjen Isaksson...och när vi skulle därifrån hade ingen av oss nåra nycklar...dom låg ju åxå i min jackficka i Pello!!! Tackolov för min älsta son!!! Han hade ju sina nycklar och kom således hem och öppnade dörren.

Då ringde jag till mamma för att berätta att vi kommit hem....Men kan ni förstå vad min mamma säger då!!!!! Du har ju din börs åxå i jackfickan"....I dag skulle jag göra bort all julhandling....Sur som en citron blev jag då för ett kort ögonblick! Sen bestämde jag mej för att helt sonika åka till Nedre med kakor till Joannah i stället. Kanske var det meningen att jag i dag ska ha en lugn dag utan affärer...

Mkt trevligt besök hade vi åxå! Monica och Eddie och Noel! Tiden bara rann iväg. Möjligtvis för att vi hade så mkt att prata om. Eddie och Noel går i Lydias klass. TACK Monika för många riktigt goda skratt!!!

Nu har kaffet bubblat klart i bryggaren och jag skall således knäppa på tv:n och slänga mej i soffan! Ha en bra dag och ta emot min STORA kram!!!


Av Kajsa - 18 december 2008 21:06

Efter jobbet i dag har det bakats...Ida förbarmade sej över pepparkaksdegen! TACK!!! Supersnälla Ida!!!! Mintkakor och syltkakor är gjorda...nu ska vi äta varma mackor och sen ska jag göra havreflarnen. Här nedan ser ni en lapp som Kasper visade mej i går..."Mamma kommer inte att tro mej när jag har skrivit detta själv" sa han till sin fröken! Han trodde liksom att jag skulle tro att han hittade på allsammans...:=)

Blev jätteöverraskad i dag...fick en present av tjejerna på dagis som jag brukar jobba med! När jag läste deras kort svämmade ögonen över...Sen när Mervi läste högt vad det stod på kortet då vi satt i personalrummet blev det översvämning igen...

i dag har det vart pysseldag på skolan och jag som vikkat för majsan tog hand om julkortstillverkningen...det blev allt möjligt gjort...glasögon och tomtar och hattar...men roligt hade vi! Nu ska jag klämma en macka och möjligen festa till det med en öl! Ha det göttigt!!! EN STOR kram till er allihopa! 

Av Kajsa - 17 december 2008 22:44

Kolla ni åxå på denna delikata lilla julfilm! Jag tror att Pappa gillar den! Såg den hos Belena och kunde inte låta bli att ta den!!!

Av Kajsa - 16 december 2008 21:47

Längst ner på sidan ser ni mina fina apelsinnejlikupphängen! Kasper har setat och knepat med dom. En gav han till Mervi. Ni ser åxå vad fina hjärtan jag hängt upp i fönstret. Hela 6 stycken!

Jag följer slaviskt mitt scema inför julen...Dagens grejor var:1. Hjälpa Kasper med matten...vilket innebär att jag sitter brevid honom så att han kan ge mej en kram mellan räknetalen...  2. Posta julkorten! Visst är det smart att dela upp alla jobbiga saker som skall göras på flera dagar!!! Som bonus har jag ju förståss även städat sovrummet och hängt uppdet ni ser på korten härnedan. I morgon skall jag jobba på frillo. Majsan är ledig...Tack Majsan!!!! Nickes 30 årsfest avlöpte väl. Dagen efter likaså! Tänkte fara till familjen Isaksson i kväll men vi orkade inte. Pratade i telefonen i ett hjärtebarnsärende och såna samtal får ta den tid det tar. Dom känns mkt viktiga för mej. Givetvis eftersom jag är kontaktförälder! Vet ni att jag denna höst kommit i kontakt med 4 st människor som fått ett nytt hjärta! Alla mår bra! Vilken gåva! En av dom är en väns systerdotter. På mina länkar kan ni se en länk som heter Heartstore...det är en affär i Gbg som säljer hjärtan i alla dess former! Jag blev nästan galen när vi gick in i den...ville ha ALLT!!! Nog om det! På morgondagens schema står det: 1. Städa badrummet och lilltoan...2. Baka pepparkakor....Nu ska jag hoppa i duschen så jag inte stinker skunk på jobbet i morgon! En STOR kram till alla som behöver en!

Av Kajsa - 12 december 2008 17:47

I dag har min förstfödda älskade lilla gumma inggått äktenskap med världens bästa Niklas Isaksson!!!! Fick ett mms på min mobil då jag var på jobbet...Trodde inte mina ögon! Jag och Suvi spekulerade vilt innan tioöringen sjönk in!!! När jag kom hem kramade jag om dom ordentligt och gratulerade. Då sa Nicke: "Nu är du min satkärring på riktigt"! (Svärmor=satkärring...det är våran humor) Jag replikerade snabbt att han minsann ALLTID vart min svärson!!!! Jag känner mej så himla glad! Denna låt som ni nu ska få höra var det tänkt att Mervi skulle sjunga på deras bröllop den dagen dom gifter sej. Nu får dom höra den med Ulf Lundell istället. Det blir inte mera än så här en dag som denna! Jag är så rörd så det behövs inte mkt för att mina tårar skall trilla. Janne har just lagat till en festmåltid bestående av fläskfile och klyftpotatisar. Stor kram till alla som vill ha en!

Av Kajsa - 11 december 2008 21:34

Helt underbar fest! Vi har verkligen blivit bjudna på nånting i hästväg! Allt var så bra organiserat. Först ut var förskolans luciatåg...helt underbara var dom!!! Därefter kom F-2 med sitt underbara luciatåg där min son sjöng för fulla muggar! Vi var många som hörde honom! Han kunde texten i alla sångerna och så sjunger han verkligen jättefint åxå. Slutligen kom 3-6 med sitt jättefina lucia tåg. Där fanns EN lucia, resten var tärnor och ALLA pojkar var stjärngossar1 Det var då banne mej FÖRSTA gången som tomtarna uteblev...Men jätteotroligt fint var det i allafall! Min Prinsessa spelade piano "My heart will go on" och resten av "Pangbrudarna" sjöng...jättefint! Ida och Emmy sjöng "En stjärna lyser så klar" helt sanslöst vackert! Lydia och Henny sjöng "Himlen i din famn" också det sanslöst vackert!!! Henny och tre flickor till dansade en rolig dans. Sen har ju tjejerna i 5-6 startat ett litet rockband som kallar sej för "Pangbrudarna" Dom sjöng en egen låt där dom både satt i hop text och musik tillsammans med deras underbara musiklärare Ismo. Dom var skitbra!!! Kände mej så stolt där min Prinsessa satt bakom trummorna. Hon var allvarlig till hon mötte min blick...då kom ett stort vackert härligt leende! 3-4 sjöng två sånger även det var underbart fint. Vilka underbara ungar vi har!!!! Killarna spelade "Proud Mary" och Ismo sjöng! Jag måste ju säga att det är så härligt att se dessa ungar satsa på musiken! Vilken gåva dom har! Jonas Heinänens stipendium delades åxå ut. Jonas blev påkörd här på byn för 9 år sen. Han gick i ettan då! Det var fruktansvärt! Till Jonas minne startade Karungi i drottsförening en minnesfond i hans namn och varje år vid denna tiden utser en jury vem som skall få stipendiumet. Alla får vara med och ge förslag. I år fick Robin det! Han är en sådan underbar kille(han går i 3:an) som verkligen är en god vän! Mitt barnbarn som har en hörselskada(Han saknar ett öra och hör därför mkt dåligt) har en verklig sann vän i denna kille. Nåväl, Jonas lillasyster sjöng "Tears in heaven" för sin bror i kväll! jag har inte hennes version här men däremot Eric Claptons! ta er tid att njuta av låten! Nu väntar min säng! En stor kram till er allihopa!!!

Av Kajsa - 10 december 2008 21:48

I går hade jag och Janne en humoristisk stund på Ikea...Vi stod i kö efter att ha handlat...bakom mej stod en stor man med lätt öppen mun som pustade ut unken cigarettrök i nacken på mej. Men eftersom jag anser att ALLA har rätt till ett fritt liv så reagerade jag inte så nämnvärt på denna herre. Vi stod ca en halv timme i kön...när jag höll på att packa in det vi handlat sade mannen ngt till kassörskan...vet ni vad det var? Jo "Jag har inte handlat något" Jag hade sjukt svårt att stå still...det var som en näradödenupplevelse att hålla skrattet i schack så att vi inte skulle såra mannen. Tänk bara att stå helt lugnt i en kassakö utan att handla ngt!!!! Den mannen hade tålamod! Jag hade faktiskt även en hysteriskt rolig kväll i går åxå...Var med jobbet (där jag vikarierat) och åt julbord på Palogården. Jag tror att alla var trötta för det var så lätt att skratta till småsaker. Min kära syster gjorde sitt för att lätta upp stämningen vid bordet brevid...Hon körde sin armbåge i en stackare som försett sej med en ägghalva på sin tallrik...den ägghalvan hamnade på golvet och kletet som tillhörde ägghalvan hamnade i hans hand...och Elli seglade i väg på toan...säkerligen för att skratta av sej innan hon kunde börja äta. I dag har jag haft ont i min mage...skall aldrig mer äta julbord...tror att jag åt sammanlagt en halv lax...

Efter mitt jobb har jag inte gjort många knop...trodde helt allvarligt att jag höll på att bli sjuk i nån konstig sjukdom...Orkade ingenting...Joannah fixade allt som skulle fixas plus att hon försåg mej med en Ipren...Efter några timmar var jag med på livet igen. Kasper har ju friidrotten på onsdagar och jag vill alltid vara med. Tur var ju det för där blev vi mammor och pappor bjuden på fika minsann. Hade en trevlig stund med A-L där vi satt och beundrade våra kids! Janne fick sej en utmaning på 60 meter, ganska snabb var har faktiskt. Nu skall jag hoppa i säng för "Hälsokakan äro gjord och skall nu stå och stelna till i morgon innan jag skär den i bitar och fryser ner den. Ha en bra natt mina vänner! Skickar den sedvanliga kramen till er allihopa!!!

Av Kajsa - 8 december 2008 21:22

Denna låt älskar jag! "Snart kommer änglarna att landa - Ulf Lundell Ta er tid att lyssna på den!

Vilken intensiv helg vi har haft! I lördags var det friidrott för hela fulla slanten. Som ni sett av mitt förra inlägg så tog Kaspers lag hem en silverplats i stafett. Nu ska vi titulera honom "Silvermedaljören" när vi vill han ngt...Kasper var så superöverlycklig när vi for hem från Aspen. Vi drog till Maxi för att hämta ut Lydias paket med premierna som hon fått då hon sålt jultidningar. DÅ skulle givetvis min lycklige silvermedaljör visa sin medalj samt berätta för hon i kassan att han tävlat och fått medalj...kan ni förstå att denna medalj ramlade i golvet och gick sönder! Stora tårar började rinna ur silvermedaljörens vackra ögon...Tack och lov för fina arrangörer...Janne tog med sej den trasiga medaljen samt silvermedaljören in på Aspen och berättade vad som hänt...OCH han fick en ny! Nu vill min lilla silvermedaljör att vi skall bygga en sorts prishylla på hans rum och det måste vi göra så klart! En kul grej bara...Min prinsessa satt vid datorn och "pratade" på MSN med en kompis(tror nog att det var en kille...) till två på natten mot söndag...Janne väckte mej helt upprörd var han...Som jag vart förb på Pontus då han inte har hållt tiderna då han vart till stan och då har Janne sagt att jag ska lugna mej...NU satt Lydia HEMMA och ändå blev HAN upprörd!!!! Jag sa till Lydia att vet vad som komma skall när hon och Henny skall till stan på kvällarna... Nåväl på söndagmorgon lät jag min Prinsessa få lite sovmorgon innan jag körde igång med storstädning av några lokaler här i hemmet. Så nöjd jag var när Lydias och Kaspers rum blev klara och som kronan på verket även badrummet och tvättstugan...och som ännu en fjäder i hatten dammsög min äkta hälft i köket och jag skurade. Tänkte skura en eller två ggr till nu i kväll men jag skiter i det! Fick även besök av min älskade ägghalva åxå i går och av min gode vän Håkan! Vaknade i morse redan kvart över fyra av en jävligt opassande migränattack...fan vad jag mådde dåligt. Skulle jobba klockan 9 och jag trodde faktiskt att jag inte skulle klara det men det gjorde jag tack och lov! Jag vet att det är urdumt och löjligt att svära på bloggen men jag ville faktiskt bara att ni skulle fatta hur dåligt jag mådde...! I morgon är jag helt och hållet ledig! Första gången på över två månader! Vet inte riktigt vad jag skall göra annat än att den förhatliga Af skall få ett besök av mej klockan två. Nix mina vänner! Nu ska jag hoppa i säng med en Ipren och min silvermedaljör och min Prinsessa!!!

Boel!!! Det kommer en bild till dej snart!

Till alla er som behöver och inte behöver skickas härmed en stor och varm kram!!!

Presentation


HJÄRTEBARNSMAMMA

Omröstning

Har du börjat känna utav julstressen?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29 30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Räknare

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards