Alla inlägg under januari 2009

Av Kajsa - 12 januari 2009 21:48

En arbetsdag är över...den första på över en vecka...

Efter arbetet hämtade jag och Janne våran minsting från skolan och for i väg till happis och Ica Maxi för att inhandla lite behövliga varor. Men först av allt tog vi oss en fika på Nya Konditoriet...Gissa vad jag valde...

Och fy så god den var!!!! Gjord på låglaktosgrädde åxå!!!

Nåja, efter handlingen for vi hem och Peppe fixade kycklingen...mums!!!

Bokbussen kom och jag måste ju säga att den var efterlängtad!!!! En välfylld kasse som jag hoppas räcker i en månad... Känns som julafton då bokisen kommer för jag har inte råd att köpa alla böcker jag vill läsa...Fast dom böcker som jag vet att jag kommer att läsa fler ggr dom köper jag!

Naturligtvis blev det ju ett badkarsbad med en av de lånade böckerna...och en saftig apelsin!!!

Så här såg det ut på golvet efter middagen...Jag tappade greppet om riskastrullen...Ingen skada skedd för jag är då absolut inte så förtjust i ris att jag vill äta det mer än en gång i halvåret...

Efter mitt bokbad kom Monika för att hämta hem sin son som vart hos Lydia idag. Vi hade som vanligt en rolig stund och tiden bara rann i väg. Fick ett bra tips av Monika angående min mobiltelefon som jag skall göra i morgon. Kasper fick skidor och pjäxor! Hur snäll kan man vara!!!! Tack snälla goa Monika!!!!

Nu tror jag att mina minsta ligger i sina sänger...kan ju missta mej...Skall joina dom alldeles strax...Ha det bra kära vänner!!!! Stora kramen till er alla!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------

ULLA!!!!Det går inte att kommentera på din blogg! Ser att mina kommentarer som jag har skrivit inte kommer in på din blogg.

Av Kajsa - 11 januari 2009 18:55

I dag har jag och Kasper vart ute en timma ungefär...för mej är det första gången sen julledigheten... Det var så skönt! Kasper hostade som bara den och fick sätta sej att vila två gånger. Vi var nämligen ute och gick på älven(isen). Här nedan ser ni våra skor!

Kasper hade ju feber i går efetrmiddag men nu i dag var denbortblåst!  Han har vart så pigg och ätit bra har han åxå. Jag skojade lite med han och frågade om han blev mammasjuk i går då jag inte var hemma..."Jo" svarade han med ynklig röst!

Läste i en "Dassbok" att om man lägger ner ett russin i ett glas chanmpagne så studsar russinet oavbrutet upp och ner...Testade det med en flaska champagne som vi fått i present...Kolla resultatet...

Detta lilla russin bestämde sej för att stanna på botten!!! Nu till frågan...Är det då verkligen riktig champagne?

Avslutar med att skicka en hälsning till Mamma Elsa som myser med Ullas familj just nu!!!!

OCH bidrar med en liten Svampismovie...tyvärr hittade jag ingen svensk version men Kasper säger att den duger!/Stor kram!!!

Av Kajsa - 10 januari 2009 19:00

Har vart på begravning i dag med Elli och Mammis. Våran närmaste granne S!

Dottern (Eva) i det huset var min och Ellis första riktiga kompis! Men så vi tyckte om att leka med henne! Kommer inte ihåg annat än att hon alltid var så snäll med oss. Vi tyckte jättemycket om hennes mamma åxå(och pappa givetvis).

Begravningen var jättefin och värdig men åxå väldigt sorglig. Träffade både Eva och hennes bror med familj. Eva har jag sett då och då men hennes brorsa har jag inte sett på jag tror över 30 år...ja nästan 40 år. Men han gick att känna igen. Hans fru träffade jag för första gången så där nära. Och deras barn...(den yngste är 24...) har jag ALDRIG sett förr... Och det måste jag säga att dessa "barn" var två stora och mkt stiliga killar!

Sen träffade vi på andra bybor åxå och många av dom såg ut precis som dom gjorde för 35 år sen! Helt otroligt alltså!

Arne H var präst och han gjorde sitt jobb med all ära! har aldrig vart i kyrkan då han jobbat och jag måste säga att han visade sej vara en mkt mänsklig och empatisk människa. Han blev så glad då han såg att jag och Elli var där! Att han sen fick lära känna våran mammis gjorde ju inte saken sämre!

Nåväl...på väg hem till karungi igen ringer min mobil just före Övertårneå..."Mamma! När kommer du hem" frågar Kasper gråtande!!! Han hade ont i huvudet och längtade så förfärligt efter sin mamma! Han lekte med Rasmus och så fick han ont i huvudet och började gråta efter mej! Fan vad Elli körde sakta mellan Ötå och Karungi...NOT...men det kändes så!

När jag kom hem var det bara att sätta sej i fåtöljen med Kasper i famnen. Han kramade mej så hårt och ville inte släppa. Jag kollade febern på han...38,5...suck!!!! Lilla Kasper älskling!!!! I morgon ringer jag jouren för ett litet crp test i och med att febern kommit tillbaka och han har haft ont i sin näsa i några dar så kan han ju ha en infektion i kroppen typ i bihålorna. Är det på det viset att han måste äta Pencellin igen så vet jag inte vad jag ska göra för att få honom att ta det...tips...nån?

Janne som nu är däckad tog två Panodil och väntade på effekten, sen tog han med sej Lydia till stan för att köpa läsk och annat som är bra att ha hemmavid när ungarna är sjuk. STOR kram till er allihopa!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 Här kommer en speciell hälsning till min älskade Pappis!!!!

Av Kajsa - 9 januari 2009 15:02

I dag har det vänt! Börjar känna mej som en människa och energin har börjat komma tillbaka. Så sköööönt!!!!!

Som ni alla vet så beställde jag en mkt dyr mobiltelefon här före jul...Jag fick den och vårdade den ömt i en och en halv vecka...sen blev det grötigt under displayen...Jag ringde Katching och skickade mobilen vidare till mobilakuten...Fick mejl av dom i går att det inte går på garantin för det var åverkan...Displayen var sprucken...Fan vad arg jag blev!!!! Den var absolut INTE sprucken då jag skickade in den och den var så väl skyddad i förpackningen så den kan inte ha gått sönder efter vägen heller...960kronor skall dom ha för att laga min 2400kronors mobil...Eller 64 kronor för att skicka tillbaka den...Givetvis tar jag tillbaka den för 64 kronor MEN jag tänker faktiskt gå vidare med detta. Jag hade inte ens hunnit ta bort skyddsplasten från min mobil... Känner mej arg och lessen för jag skulle aldrig ha haft råd att köpa den om det inte vart för att jag fick jobba så mkt före jul. Så glad jag var när min nya fina mobil kom...Jag min fårskalle som alltid tar foton...varför tog jag inget kort på mobilen innan jag skickade in den för...Detta kan bli ett fall för Sverker Olsson i Plus!!!! Ni som inte riktigt känner mej ska få veta detta att jag efter nästan 20 år i kommunenstjänst(visst lät det fint...jag var köksbiträde) var jag tvungen att sluta pga arbetsskada. Nu har jag sen snart två år tillbaka ett jobb som ledsagare 10 timmar/vecka. Sen tar jag tacksamt emot extra jobb och det var ett sånt extrajobb som gjorde mej rik! Så rik att jag kunde köpa mej en ny mobil. Ni fattar väl att det gör man inte med en inkomst man får på 10tim/veckan...

I går fick jag mina fina Julietkläder!!!! En skitfin klänning i grått med ett svart hjärta på bröstet!!! Kanonfräna byxor med bollmönster i alla möjliga färger och ett par röda strumpbyxor som skall passa till min gråa klänning. Så fina kläder!!!! Jag är jätteglad och nöjd över dom! Dessutom passade dom!!!

Fick åxå mina gardiner som jag beställt från Ellos...492:- för panellängder till 8 fönster!!!! Kläm på de ni!!! Jag orkade inte ens packa upp dom i går men det gjorde Emma!!! Hon strök dom och hängde upp dom...plus att hon fyllde diskmaskinen och städade upp på bänkarna. TACK!!! Snälla älskade ungen min!!!

Jag borde ta ett varv med dammsugaren nu så att inte Selma äter upp all skit som samlats på golvet sen före nyår...Tänk att jag inte har orkat städa på över en vecka!!!! Fy fan vad skönt att jag börjar känna mej så pass pigg att jag ens funderar på att dammsuga!!! I går kändes det som att jag skulle vara sjuk hela nästa vecka åxå...Jag har fortfarande hosta och jätteont i bröstet MEN ingen feber!!!

Var föresten till Magnecylverksatn i går...Ibumethin skall jag ta tre gånger om dan i fem dar!!! jag fick nämligen så in i baljans ont i bröstet(precis där hjärtat är) när jag nös i går så jag trodde jag skulle dö...Blev så rädd så jag inte ens kunde äta...trodde jag höll på att få en hjärtattack eller nåt sånt...Men jag har troligen en sträckning i en muskel och när jag nu har hostat och nyst så har det blivit en ordentlig sträckning av den första sträckningen...Men är som sagt var mkt piggare nu. Kram till er allihopa!!!

Av Kajsa - 8 januari 2009 08:37

 Ett livstecken från mej kommer här...men det är då just och just...har en så hosta som skär i bröstet. Ska ringa i morrn om det inte blir bättre...tänk om jag har hostat sönder ngt.... I går var det mest ryggläge för mej och Lydia. Prinsessan har åxå blivit sjuk nu med hög feber och hosta. Det blir inget arbeta för mej denna vecka. Målet är att bli hyfsat frisk till lördag för då skall vi på begravning. Kasper har ingen feber men dock en väldig hosta så han får stanna hemma från skolan denna vecka...det rör sej bara om två dagar.

 

Denna lilla goding har min älste son gjort då han gick på dagis(tror jag) Och den har suttit i vår julgranstopp sen dess! Det lustiga är att jag av en händelse droppade in hos Elli före jul och fick mej en titt på deras grantopp...Där satt en lucia i samma stuk!  Mkt fint i mina ögon!!!

 

Gjorde en namnsdagstårta till Kasper i tisdags mellan Panodilverkningarna. Han blev så glad min lille Prins! Han la dit strösslet så fint! Sen tände vi ljus och satt/låg i soffan/fåtöljen och mös...för vi orkade inte göra ngt annat heller...

 

Denna vackra lampa har jag fått att min goda vän M i julklapp! Den är så fin! Jag blev så förvånad över hur hon visste att jag ville ha just en sån...men det visste hon ju inte...Jag är så glad över den!

 

Precis lika glad som jag blev över ängeln som jag fick av Elli! Visst är den fin! Den ska liksom min stjärnlampa alltid stå framme!

Jag har färgat mitt hår blåsvart....sen har jag slingat det...NU ser det för jävligt ut!!! Ska ringa runt och kolla var man kan köpa avfärgning till håret. Sen blir det ljusbrunt!!! Är på gång att "Rastafläta" håret och då vill jag ha det i den rätta färgen. Det borde finnas en bild på mej i ALLA affärer som säljer hårfärg..."Förbjudet att sälja hårfärg till denna galning"

Så här sitter jag febrig(som jag tror och hoppas avrar i dag)hostig(hostar så det gör ont) snorig(det bara rinner) och ser för jävlig ut i skallen...

Tur att jag inte är petig...

Har sovit apdåligt i natt igen...Prinsessan kunde inte sova...39,2 hade hon i feber...jag blötte en handduk och la den på hennes huvud och låg och och väntade på att hon skulle komma sej till ro. Panodilen tar ju ett tag innan den verkar. har funderat på att byta till Ipren i stället...Vad har ni för febernedsättande?

Nu skall jag dricka kaffe och se på nyhetsmorgon! Ha det gött!!! Och som vanligt ger jag er allihopa en riktigt stor kram!!!

Boel! bilderna kommer! 

Av Kajsa - 6 januari 2009 10:11

I dag gratulerar jag min minsting på den STORA Kasper dagen!!!

Själv är jag så himla förkyld och har fått feber för första gången på säkert 20 år... Hosta...ont i öronen...stickigt i halsen...sugen på att bada badkar...men vill inte höja kroppstemperaturen...tur det finns coca cola i hallen och panodil i skåpet...

Janne och Pontus har fart till Luleå och hämta en bil. En reservdelsbil som både Pontus och Jesper kan ta delar i från. Min bil (Fårrden) står i Pontus garage med en helt krajad motor...Är så j*la förbannad!!! Tyckte den lät lite eljest då jag fick hem den från senaste repet men...var det nån som brydde sej? Jag anser att verkstan borde ta in bilen och se vad som har hänt och göra det kostnadsfritt! Nog om det...tror jag...blir så arg för denna Fårrrd köpte Janne till mej för att jag skulle kunna känna mej säker på vägen. Efter att jag voltat med bussen för några år sen har jag vart som en skräckslagen kanin på vägen... MEN Fårrden har alltid kännts bra attköra!

Ett gott råd till er: KÖP ALDRIG EN FORD!

Nu ska jag inta ryggläge, känner att det behövs just nu! Ha det göttigt!

Av Kajsa - 4 januari 2009 19:36

Kasper börjar återhämta sej nu. Inte en Alvedon har slipprat igenom hans läppar i dag...ännu...Matlusten är väl inte den bästa...hostan är lös och slemmig...näsan rinner...eksemen blir mer och mer MEN han har orkat spela Monopol med oss i flera timmar idag. Världens bästa Jesper har hjälpt Kasper att köpa upp så gott som alla gator....

All jul är borta från huset nu(Lydia har ännu sina gardiner kvar men dom är så fina med hjärtan på så vi ser dom inte riktigt som julgardiner...). Min Prinsessa har hjälpt mej. Tackochlov för henne i dag!  Har inte kännt mej nåt vidare i dag men ändå känt pressen att byta gardiner mm. Min hals värker i samma takt som huvudet och så denna förbenade hosta...suck!!! Jag och Pian har gjort så fint här! TACK min älskade unge!!!! Min vackra Prinsessa!!!! Att du sen kom före mej i Monopol är en annan sak...Hm... Vicktor fick ta över mitt spel medan jag fixade maten. Janne ochPontus har vart till Luleå i dag och köpa doverse skaer till diverse bilar. 

Denna häringa låten från Mamma Mia sög sej fast i mitt hjärta...

"Slipping through my fingers" med Meryl Streep...

Det är som om jag sjöng den till min Prinsessa!!!!(Och har sjungit den för mina andra två som flyttat hemifrån...) Lyssna!!!


Av Kajsa - 3 januari 2009 11:12

Vaknade klockan 4 i morse av en varm Kasper...40 grader igen! Medecin, läsk och en sval handuk på pannan...sen sov han till tio...vaknade med 40 graders feber igen...ny medecin, läsk och sval handduk på pannan. Nu ligger han i soffan och känns lite piggare trots den höga febern. I går åt han två små pizzaslicar till middag. Han har nog sörplat i sej minst två hela läskebackar själv under dessa febriga dagar.

Julklapp från Kasper

Se vad fint min Prins skrev på paketet! Han hade gjort en liten jultavla av en björkskiva.

Elli med sin favvo på stoaffären i Torneå. Månne det blir en bautanasse till femtioårsdagen...hehehe...

Dessa foton är inte nya för jag har inte vart utanför mitt hus sen i onsdag då jag var på arbetet. Nån shopping av nya gardiner blir det inte förrän Kasper är frisk. Jag kan inte åka i väg när jag vet att han är inte frisk. Rätt vad det är ringer han och är så ynklig och det utsätter jag mej inte för...

Nu skall jag kolla in mitt gamla gardinförråd OM det skulle råkas finnas ngt där vilket jag dock inte tror men men...Ha det gött mina vänner!!!


Presentation


HJÄRTEBARNSMAMMA

Omröstning

Har du börjat känna utav julstressen?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Räknare

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards