Alla inlägg under juni 2009

Av Kajsa - 21 juni 2009 18:15

I går natt var jagoch övningskörde med pontus. Så här vackert var det i horisonten...

I morse for vi till Pello allihopa utom Jesper och Lydia. Innan Pello var vi på farfar och hans systers grav och planterade. Det blev jättefint!

Hemma i Pello grillade Kasper korv med bravur! Morfar tyckte det var perfekt gjort!


Sen for vi till stranden och kasta stenar i vattnet. Blev anfallen av storspovar under nedfärden till stranden. Kasper hittade en liten söt groda där.

Men ser ni så söt den är!!!

Denna ring har min mamma tappat för över 40 år sen i potatislandet och som hon hittade i år då landet plöjdes! Tänk vilken tur att hitta den efter så många år!!!

Här har vi mamma och pappa sittandes på strandbänken! Mamma satt inte så länge för det flög omkring flygisar hela tiden.

Niu är vi hemmavid och jag har en pottisgratäng i ugnen och Janne har åkt för att handla och hämta hem min prinsessa.

Jag är nöjd med dagen...den bästa på hela helgen!!!

TACK mamma och pappa!!!

Ps Jag åt 7 petit chouxer.....

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Denna fina värmeljusstake kom Henny cyklandes med till mej nu i kväll!

Jättefin!!! När jag vände på lappen och läste vad hon hade skrivit där kom tårarna...

 

Fattar ni!  

Av Kajsa - 20 juni 2009 17:01

I dag har jag och några av mina barn ätit hambirgare på Frasses. Vi strålade i hop med Joannah och pojkarna. Hon hämtade upp Prinsessan och hennes kompis johanna M i Nikkala. Sen har vi bara såsat. Jag kom inte i säng förräns vid 6 snåret i morse så ögonlocken har kännts lite småtunga.

Just nu badar Algot och Viggo badkar. När jag satt här inne vid datorn kom Algot indragandes med vattenslangen och bad mej fylla badkaret...Lilla godingen var trött på att vänta och ville hjälpa till lite...

Janne och Kasper är hos grannen och gratulerar honom på 50 årsdagen. Lydia,Johanna och Henny tar sej ett älvadopp. Pontus plockar upp på Mattis strand och Jesper har inte kommit hem ännu.

Middag skiter jag i, har ätit en laxmacka. Jag kokar gröt eller makaroner till ungarna en när dom är hungriga.

Nej...inte kan jag skita i det! Nix pix...makaroner och köttbullar blir det! 

I morgon åker vi till Svanstein och planterar på farfars grav och därefter får mamma och pappa sej ett besök av oss.

Nu ska jag fortsätta att oroa mej och tjata och gnata på allt och alla...:-)

Av Kajsa - 18 juni 2009 21:12

Efter mitt arbete i dag fick jag en sån total chock! Kunde inte äta...kunde inte tänka...

Det känns fruktansvärt i mitt hjärta! Full kaos! Jag känner mej förkrossad och maktlös. Detta är inget som jag tänker skriva om här på bloggen. Det känns nu som ett stort svart hål av ingenting i min hjärna. Ville bara skriva av mej om detta. Anledningen till att jag inte skriver ner det är att det kanske i andras ögon inte skulle uppfattas så hemskt som jag känner det. Den känslan kommer att sitta kvar som en stor jävla bautaskräck i mitt hjärta och i mitt liv så länge jag lever!!!


I kväll har jag setat och tittat lite på Krigsoperan. Fick inget sammanhang men det hade jag nog fått om jag setat kvar hela tiden. Kasper blev kissnödig mitt i det hela och då passade jag på att handla samtidigt. Varm choklad...en hel termos...Jag har fått ont i halsen i dag och frysningen på stranden gjorde väl inte det bättre precis. Nästa vecka då jag har öppningen på jobbet så tänker jag vara med på träningen varje dag och se till att min Prinsessa håller sej varm. Tänkte lägga i några bilder men datorn är inte samarbetsvillig i kväll. Nu ska jag skiva och marinera köttet till i morgon samt göra tårtbotten.

Att jag först av allt tar en Panodilpulverpåse i hett vatten ...det fattade ni väl!

Vi kommer att fira midsommar hos Familjen Isaksson och därefter far vi eventuellt till Fräkinsaari.Lydia och Johanna M har ju jubileum att fira.

Ha det gott!!!

Av Kajsa - 16 juni 2009 16:40

Idag har jag och Janne 17 årig bröllopsdag!!! Såg det nyss i almanackan så jag skickade ett grattissms till honom...

----------------------------------------------------------------------------------------------- 

Men vilken start jag fick då i morse...Satt i godan ro framför datorn när Jesper undrade varför jag inte farit till Kalix med Kasper än...Vaddå sa jag...det är ju först i morgon...NIX!!! I dag halv 9!!! Då var klockan tjugo över åtta... Men fatta att jag fick panik...Först ringde jag Barnmedecin och sa som det var och dom svarade att om vi körde direkt så hann vi...Jippiiiie!!! MEN då jag satt i bilen och slog på tändningen kom jag plötsligt ihåg att bensinlampan lös redan i går...F*N åxå...Det var bara att åka genom Happis för att tanka. Men vi kom i allafall fram och fick träffa de vi skulle och då även Håkan. Sen snabbt till Frasses och hämta mat...eller vi åt där! Sen till Vet stn, skjutsa hem Kasper(Joannah och killarna var här hos oss)och sen till jobbet!!! Fick faktiskt migränkänning och hann ta en tablett i GOD TID!!!

Nu är jag hemma och känner lugnet...maten är i ugnen...sen blir det myggskydd och rabattgrävning! Min Prinsessa skall åxå hämtas hem från Krigsoperaträningen.

Det känns bra att askan efter Tara är hemma! Den står på bänken i en papperskasse. Alla känslorna kom över då jag gick in på veterinärstationen i Kalix och hämtade den. Så sorgligt och ensamt. Jag saknar henne så mkt. Vi kommer aldrig att få en sån fin hund mera. Ibland ser vi henne...och hör henne...Älskade älskade Tara...hoppas verkligen att du förstod hur mkt vi älskade dej!

Nu skall jag duka! Tjingeling!!!!

Av Kajsa - 14 juni 2009 13:36

  • Målat hyllan första varvet
  • Vikt alla rena kläder
  • Städat köket/tvrummet
  • Gjort och ätit lunchen

Detta är vad jag åstadkommit i dag...Jag känner mej så fruktansvärt lat!!! Men jag har ännu mera att göra på mitt schema...

  • Städa badrummet och lilltoan
  • Städa vårt sovrum
  • Göra klart lunchen till i morron
  • Måla andra varvet på hyllan
  • Middag?

Kasper mitt lilla gullefjun har storstädat hallen...med allt vad det innebär! Vi har en höstol där som är fullproppad med tidningar...gissa vad min lille goding gör just nu?

En härlig syn tycker jag som själv älskar bokstäver!

Alldeles strax skall min mellanson åka med sina kompisar och hämta en husvagn. Den är obesiktad och får således endast köras i 30 kilometer/timme...Då tar det tid!

I morgon börjar Janne och en del ungdomar plantera på kyrkan. När dom är i Karungi så brukar vi göra maten. Ingen har väl lust att åka in till stan och äta...för att sen komma tillbaka och fortsätta jobba.

Iallafall så tämkte jag göra köttfärssoppa. Lydia bestämde att vi skall ha limpa till den och så får det bli! Sen finns det ju ost och skinka som pålägg.

Emma skulle baka nåt till mej så då blir det även fika i morgon.

Mina ungar tycker att jag är så himla tjatig med maten...och det är jag!!!

Ingen skall gå härifrån hungrig tycker jag!

Min Prinsessa har åkt till stan för att träna inför krigsoperan. Det skall bli riktigt spännande men jag måste erkänna att denna opera har sugit många gånger...ni vet träningstiderna och mina lediga tider är mkt osynkade...

Nej, nu MÅSTE jag städa badrummet innan nästa tvätt skall vikas...

Ha det gött!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Men kan ni fatta vad min älskade Emmagumma har gjort i dag!!! Jo hon har bakat bullar och gjort en plåt med falsk potatisbakelse åt MEJ!!!

TACK!!!! Vet inte hur jag skall kunna återgälda detta. Min lilla gumma med sina värkande händer! Jag tog ett kort och tänkte visa er MEN datorj*eln tog inte emot kamerakortet i dag... Nu funkar det så här kommer bilden!

 

Av Kajsa - 13 juni 2009 19:11

Har jag informerat er om att min kamp mot sötsaker(godis,fika,läsk,saft...och kanske glass...) har resulterat i att jag efter fyra dagar kunde gå ner EN storlek!!!

I går har jag och min lillesyster nattvandrat inne i stan. Min egen son var hemma före mej...

Det var min första vandring på fältet och jag vart faktiskt chockad!!! Ändå sa de som vandrat i många år att detta var den lugnaste skolavslutning på många år...

 

Denna otroligt fina mugg har jag fått av mina ungar på dagis(Siri,Tuva och Nell). Att jag fick en grön var ju ett riktigt lyckokast! Jag älskar grönt!!! 

TACK snälla gulliga ni!!!! Jag ska vara riktigt rädd om den och inte låta vem som helst dricka ur den...:-)

Halv nio i morse åkte Pontus och Kasper och jag med min lillesyster till Luleå. Hon skulle hem till sitt Göteborg igen. Som vanligt flödade tårarna där vi stod och kramades på gate 5...Om ni känner nån som åkte med planet mot Sthlm klockan kvart i 12 så var det vi som stod där och grinade...

När vi sen kom ut och satte oss i bilen fick jag se Belena!!!! Vi stod parkerade bakom er MEN inte såg du mej inte...i min fina blåa Toyota!!! :-)

 

 På Kallax bjöd lillesyster på fika! MEN min cappuchino blev avgiftsfri! Jag macklade med maskinen och tyckte det kom så lite kaffe så jag tröck en gång till...det stod "2ggr" på maskinen...SEN läste jag att EN dylik kostade 24 kronor!!!! Jag som tröck två ggr...48 kronor för en besk cappuchino...Aldrig i mitt hela liv!!! Syrran tog min mugg direkt till bordet UTAN att den ens nuddade brickan!!! Skulle ni ha gett 48 kronor för en misslyckad cappu?

 

Givetvis fick Biltema ett besök av oss...Jag handlade för hela 60 kronor!!!

En blomspruta,grillfolio och disktrasor på rulle!!! Sen åt vi på Max och handlade lite gotta på OBS(jag köpte sockerfritt tuggummi). Jula hann vi åxå gå igenom innan vi åkte hemmåt.

Första anhalten var Kalix och lasarettet. Där hälsade vi på hos Håkan. Hade med oss tidningar och lite annat plock. Fick en kopp kaffe och satt och surrade en halvtimme innan fortsatte mot OK.

Där gick pojkarna in och handlade. Ponte bjöd sin Ubertrötta mamma på en energibanan! Men han fick dock köra från Lappträsk...för jag blev så in i baljans trött.

Nu har vi just ätit och familjen Aldeman/Pesula är i bastun. Väntar på att min prinsessa ska komma hem så vi får mysa lite. Saknar gotta!!!! Är less på äpplen...Vad ska jag  ta mej till? 

Nu ska jag hjälpa Janne med disken. Ha det göttit!!! 

Av Kajsa - 12 juni 2009 09:55

Men fatta nu vad tårarna fick rinna i kyrkan...

Min Prinsessa!

Den vackraste av alla vackra Lydior som finns på hela denna jord!!!! 

6:orna med sina lärare...2 av eleverna fattades.

Jag är nu på den femte dagen utan gotta och det går riktigt bra!!! Bara jag har ostbollar så...

I kväll ska jag ta med mej min syster och nattvandra. Det är den värsta ungdomsfylleristkvällen/natten på året.

Jag fattar inte att man kan köpa ut alkohol till mindreåriga!!! FAN ta dom!!!

Minns när Janne satte dit en langare utanför Prix...han var där och planterade och fick se nåt misstänkt...Men så stolt jag var över min man då!!! MEN NU då nån jävel köper ut åt hans egen son så bryr han sej inte!!!!!? Märkligt!

Nej mina vänner! Nu väntar jobbet med allt vad det innebär!

Solong - kalsong!!! Ha det gött!!!

Av Kajsa - 10 juni 2009 21:12

Vilket härligt artisteri det var i kväll!!! Filmade det mesta för det är så himlars roligt att se det sen då det gått några år. Fick en jättefin rosa ros och ett paket av Filip och Hilda

Men förstå att mina tårar har fått rinna!!!

Ska börja om från början...När jag skulle hem i dag från jobbet slängde Ida  en tavla i min famn och sa att jag fick den...Hon är så duktig på att måla och tavlan var så fin så jag fick svälja mina tårar.... TACK Ida A för den!!!

Sen när jag kom hem såg jag att vi fått ett inbjudningskort till Lotta och Akis bröllop...Men Herregud vad tårarna rann...Elli trodde att det hänt nåt allvarligt då jag ringde och berättade det för henne...Sen i kväll då jag fick blomman och presenten av Filip och Hilda.

Vilken dag!!!!  Så många tårar och det av glädje!!! Denna dags karameller tänker jag suga mkt länge på!!!

Det enda molnet på denna dagen är att Pontus är lite arg på mej... 

Men jag älskar alla mina ungar hur sura dom än må vara!!!!  

Jag hoppas iallafall att det går över för annars får jag nog svårt att sova...

 Nu kom en väldigt trött liten pojke och vill ha sin mammas totala uppmärksamhet...det skall han få alldeles snart...

Ha det gött alla ni vars ni än är! 

Presentation


HJÄRTEBARNSMAMMA

Omröstning

Har du börjat känna utav julstressen?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Räknare

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards