Alla inlägg under augusti 2009

Av Kajsa - 14 augusti 2009 00:08

...föddes min fina Pontus!

För varje barn som fyller år vill jag gratulera mej själv!

Vilka underbara ungar jag har!!! Jag känner en sån stor tacksamhet för att just precis jag blivit mamma till dom!

I både medgång och motgång så har jag alltid och kommer alltid att vara en mamma som dom kan lita på.

STORT grattis till mitt stora hjärtebarn!!!

Skall snart gå och sova...men då jag vaknar skall jag göra tårtan.

Orkade inte i kväll...Städningen tog över.

Har även hunnit med och vara till Sussi på Meandivisning. Köpte en tröja och ett par byxor åt Kasper...en kjol och en tröja till mej...

Pontus får ingen present av mej i morgon...men det vet han! Jag fick ingen lön i juli...inte mitt fel...men vad fan gör man??? Bara att som vanligt gilla läget!

Pontus vet vad han skall få och är glad över det. Fast det blir lite förseningar med presenten.

Just nu är nog inte det så vidare värst viktigt... Att fylla 18 år är ju ännu en klättring upp mot vuxenvärlden och med allt vad det innebär...



Av Kajsa - 12 augusti 2009 08:00

Peter och Joannahs nya familjemedlem...En liten Zindra!

En jämthund är det.

Fan vilken åska det var i morse! Jag hade mkt svårt att somna i natt av olika anledningar...och så åskan i morse...Det blir nog en blundning på soffan senare i dag.

Tänkte fortsätta att torka ur skåparna i köket i dag.

Sen ska det ju bakas lite till fredag. Vi har ju en 18 åring här då.

Tänk hur fort åren har gått och hur otroligt rädd jag var att missta honom...Den hemska känslan sitter ju i ryggmärgen...varje gång remissen till Hjärtundersökningen kommer dras jag ner i dimman igen...

Men nu fyller det lilla livet alltså 18 år! Givetvis skall det firas ordentligt!

Ingen fyllefest om nu nån tror det!

Det kommer förutom släkten några kompisar till Pontus. Antagligen far dom väl till stan sen men jag hoppas inte det.

Jag är själv inne i en "tycksyndommej"period...Allt känns jävligt jobbigt...ingen iver i mitt bröst...inget att se framemot heller...men det är väl bara att gilla läget till det går över...:-)

Söker russinen i kakan varje dag och faktiskt så finns det rätt många ändå...

I går fick jag handlat...Lydias skåp monterat...äta hemmagjord pizza...hemmagjorda piroger...

Så visst finns det russin i kakan!

I dag blir det nog inga sandbankar...hehehe...Men när det nu är skitväder så passar jag på att städa i köket...höstsanering.

Nästa vecka jobbar jag på dagis igen! Roligt! Man behövs nånstans i allafall...

Ha det gött mina vänner! 

Av Kajsa - 10 augusti 2009 10:39

Här har det hänt grejer må ni tro! I torsdags var jag på Lottas möhippa. Där fick vi alla träffa Akis mamma,svägerska och lillesyster. Mkt trevligt! Lotta har kommit i en jättefin familj och detsamma gäller ju för Aki!

När jag och Joannah väl kom hem från den hippiga hippan hade vi Stockholmsbesök här! Micke M!!! Så vi satt uppe en timme till och surrade...Pontus,Micke,jag och Joannah. Janne gick och la sej...jobbat hela dagen ute i värmen!

Fredag for vi alla ut till sandbankarna och badade. Mkt roligt eftersom vi var väldigt många där till slut. Man skulle kunna kalla det för släktträff...:-)

På kvällen for vi till Palogården för att joina de andra. Trodde det var grillning och öl...men det var på lördagkväll...istället satt vi och surrade...jag med en kopp kaffe...Janne med en öl...Jag hann föra hem Pontus åxå UTAN att Janne ens märkte det...

Lördag var det då dax för bröllop! Lotta var vacker som en dag! Aki stilig som en natt! Jag tog många foton MEN vill inte lägga ut nåt eftersom jag inte har lösenskyddad blogg. Däremot kan jag visa en bild på bröllopstårtan som var HELT VEGANSK!

 

Den var jättegod!!! Jag åt två bitar av den!

Nu blir ju detta lite bakåtlänges med min matpresentation men allat var gott och hamnade på samma ställe...

 

Huvudrätten! Biffen tog nästan hela tallriken! Det var svingott!

 

Förrätten var åxå svingod! Jag tror att det var nån form av siksallad fast mkt godare och UTAN ben!

Till maten fick vi vin! Vitt till förrätten och rött till huvudrätten.

 

I mina glas fanns det alkoholfritt eftersom jag då var bilburen! Det röda vinet var väldigt gott.

Bröllopsfesten fortsatte flera timmar till. Vi var hemma kring ett. Därefter fortsatte jag min chaufförskarriär med lite ungdomsskjutserier. Klockan hann bli efter tre innan jag kröp till kojs.

Stort tack till joannah som tog hand om Kasper...han ringde bara EN gång...

Söndagmorgon vaknade jag till en enorm hetta ute...Tror det var den varmaste dagen på hela sommaren! Städade klart Lydias rum och fixade lite med andra saker innan jag och Pontus drog i väg mot Kallax...Men fy fan så äckligt jävlars varmt det var i bilen! Vi har ingen AC och fönstret på förarsidan är troligen kaputt.

Men ungarna kom hem i allafall!!! Vi stod och såg på när plante landade...och jag kan gott och väl erkänna att tårarna brände i halsen när min lilla prinsessa och de andra kom!

En sväng till Lotta Suo-Heilala hann vi med åxå. Lydia ville så gärna dit och krama om brudparet och berätta om sin resa. Snacka om tur åxå...Kompisen Johanna M for med sin familj till Frankrike i går och där på Arlanda träffades dom! Tur att Rasmus såg dom.

I dag skall vi om vädret tillåter återigen till snadbankarna...om vädret inte tillåter så blir det nog städning av diverse köksskåp!

Ni må ha det så bra!!! 

Av Kajsa - 6 augusti 2009 08:58

Måste bara säga att Sara är min hjälte!!! Varför får ni aldrig veta!

Nu är det bara 3 dagar till min Prinsessa kommer hem från sin resa. Har pratat med henne varje dag...Dom verkar ha det så härligt där. I går berättade hon att hon bränt sej under ögonen så jag sa åt henne att ha solglasögonen på och så visa till Ankki. Det skulle hon göra.

Henny hade plockat en nektarin och Rasmus hade tillsammans med Willian fångat en jättestor ödla. Dom har varmt och soligt där, nästan för varmt tyckte Lydia. Tänk att på söndagkväll kan dom ta sej ett dopp i älven!!!

Städningen av Lydias rum tar längre än vad jag trodde...Men så tar jag åxå och torkar ALLT...och rensar...och sparar...Nu saknas en förvaring...måste ut i förrådet och se om vi har ngt som skulle passa.

I dag skall fönstret putsas och sängen dammas och bäddas. Tror att golvet och den nya förvaringen får vänta till i morgon.

På lördag är det alltså bröllop!!! Klockan 4 på eftermiddagen gifter sej Lotta och Aki! Elli har i förebyggande syfte vart och färgat ögonfransarna...Själv spelar det ingen roll om mascaran rinner...

I morgonkväll åker vi ner till Palogården där Hjärtebarnsföreningen har sin sommarträff. Kul att träffa de andra och att Kasper får göra ngt roligt. Han har börjat längta väldigt mkt efter Lydia nu. För att inte tala om Rasmus...

Måste bara tillägga att det INTE gör ngt att många är på min blogg och läser utan att kommentera...jag är bara nyfiken...!  

Något roligt som har hänt är att jag hittat två kusiner som jag inte har träffat på väldigt många år...Facebook!!!

Nu ska jag återgå till mina gärningar inom städteknikens aura...

Tjingeling! 

Av Kajsa - 5 augusti 2009 08:29

Jag undrar om jag får lika många besökare på min blogg om jag tar bort alla mina länkar....

Av Kajsa - 3 augusti 2009 07:47

Nu tillhör jag de arbetslösas skara för ett tag! Faktiskt så tänker jag njuta av det åxå! Jag har jobbat heltid på dagis i 5 månader och känner att jag vill vara ledig ett tag. Men jag måste ändå till arbetsförmedlingen i dag annars blir det ingen A-kassa...Vet åxå att jag aktivt måste hjälpa till med att söka jobb...men håller tummarna på att jag få vara ledig ett litet tag till...åtminstone tills skolan börjar. MEN skulle jag få ett jobb så tar jag det givetvis!

Här kommer "mitt nya kök"... Det blev en grillstuga i stället! Nu skall den bara inredas sen är den klar för användning.

Kasper tar en fika paus i meteriet...dom fick så mkt abborre så vi äta det i flera dagar nu...

Här ser ni en av dom! Jag tror dom drog upp ett sjuttiotal men behöll bara 33 styckna i förrgår....i går var det mindre, dom behöll 14 styckna av 40...

Jag har visat Kasper hur han lätt kan göra ägg och mjölkfria muffins själv! Han modifierade mitt recept med att trycka i lite jordgubbar...dom blev svingoda!

Har pratat med min prinsessa i går igen. Jag anar en liiiiiiiiiiten Joannah-Algot-Viggosjuka. Lovade att be Joannah ringa henne i dag.

Håller på som bäst att superstäda hennes rum. Garderoben är klar och snart även bokhyllan. Tänkte tapetsera om där före hon kommer men så blir det inte för jag hinner inte. Men är det då superstädat där inne går det lättare att flytta ut allt. Pontus skall åxå ha nya tapeter men innan han får det måste jag övertyga honom att han inte kan sova där under tiden...:-)

Ska i väg och vattna på kyrkan nu på morgonen och sen far jag och Kasper in till stan och handlar både mat och lite annat. Skall inhandla ngt i klädväg att ha på när vi ska på bröllop!

Nu måste jag nog väcka Kasper...annars hinner det bli så varmt...ids inte åka till stan om det blir för varmt...har ingen ac i bilen.

Tjingeling!

Föresten... Här är Lydia:Toscana

Presentation


HJÄRTEBARNSMAMMA

Omröstning

Har du börjat känna utav julstressen?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Räknare

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards