Alla inlägg under november 2010

Av Kajsa - 14 november 2010 18:36

Så har vi söndag igen! Att veckan har gått fort...Om en vecka ska jag börja på Miroi...där får jag välja själv vilka kurser jag vill gå...Har bestämt mej för Fotoshop, spanska,engelska och finska!  Jag ser jättemkt framemot det.

När man har slut dagar från Akassan så fixar AF kurser med aktivitetsstöd och på det viset behöver man inte tacka nej till jobb! man kan kursa och jobba parallellt utan att missa ersättning.

Jag ser det som ett bonus att få förmånen att lära sej nåt nytt samtidigt!

Vi har nu färdigt bastukammaren nästan...garderoben som är där skall tömmas och inredas med färg och tapet och bakskiva...sen skall vi lägga dit tv, ps spel mm...på så sätt slipper man onödig möbler i en annars så liten lokal. Det var Joannahs fina ide!

 

Jag har i dag hängt upp julgardiner i köket och tv rummet...fint som snus blev det!

Vi skall strax ut i förrådet och hämta in mina fina jullampor i form av röda pyramider...har två såna och dom är jättefina.

Denna helg tycker jag så synd om min älskade ägghalva som har så hiskeligt ont i tanden...hon ser ut som en blåsfisk...nästan...Jag OCH ni får hålla tummar och tår på att hon i morgon kan leva normalt!

Nix, nu väntar disk och plock innan julen får smyga sej in igen! Ha det gött!

 

 

Av Kajsa - 11 november 2010 18:00

 Snart har en vecka gått igen...Ett "Hjärtebarn" har opererats och allt gått bra. Det lilla Hjärtebarnet får vänta några dagar på sin op.

Livet är så skört och så värdefullt, vi MÅSTE börja ta vara på den tiden, eller bli bättre på att ta vara på den iaf...

  Vi är duktiga på att fylla hjärtat...     Kaspers kvällsfika på svalning...   

  Städade våran byrå häromdagen...Kolla vad våran famme och hennes syster har fina autografer...


Kaspers mapp som han gjorde på skolan när han var mindre, tyckte det var så gulligt att han även ritade mamma där  

  Brev från Akassan där jag fick veta att jag var skyldig dom 720 kronor...Skithögar säger jag bara! Skulle skicka in sjukintyg från då jag vart sjukskriven för min armbåge samt papper på att Kommunal åxå var inblandad...sen fick jag NU höra att sjukinyget skulle vara av dags dato vilket dom inte talat om för mej trots att jag flertalet gånger frågade om dom skulle ha dom intyg som jag hade från den tiden...Snacka om att inte veta vad den andre gör...

Fick en present av K och A...

Kan ni förstå hur glad jag blev!  

Känner mej väldigt nöjd i dag efter att ha avslutat några auktioner på Tradera...Nu ska jag fortsätta att lägga ut sånt som jag inte behöver eller använder själv.

Vi håller som sagt var på med att göra om i bastukammaren och skall så fortsätta med det i kväll. jag ska måla en garderobsdörr och några lister...eller jag och jag...VI är det...Janne och jag!

Nu ska jag ta fram lite citronmuffins till syskonen Isakssons...Det enda vi har hemma i dryckesväg är vatten...Ser att jag måste handla i morgon!

Ha det gött!        

Av Kajsa - 7 november 2010 23:18

Så sitter man här igen en kväll och känner sej pigg som en Pommac...Kan bero på att jag var väldigt låg under den första halvan av denna dag pga en jobbig migrän.

När jag vaknar med migrän så är det bara att kliva upp och sätta sej i Pellostolen...täcket på...sen kommer Janne med diverse medikamenter beroende på hur jag mår.

Jag är så glad att han förstår hur hemskt det är, de finns ju män som inte fattar att migrän leker man inte med!

  Nåväl andra halvan av dagen har gått i flitens tecken...Har bla tömt vårt sovrum som synes...

  Har köpt en ny och bredare säng av ett par vänner...kolla INTE på den rivna tapeten...När vi bytte rum med Pontus så var det så bråttomt med att flytta alla möbler så vi hann inte med nån tapetsering...och jag vill inte ens göra det för jag har häfta fast en massa bilder, teckningar mm på väggen som jag inte vill ta bort ännu och så trivs jag med färgen även om det fattas på flera ställen   

  Flyttade tv bänken från stora rummet in i sovrummet för vi köpte även en ny tv bänk! Filmen som snurrar på dvd:n sen några kvällar tillbaka är "Skenet bedrar"

  Men att jag gillar dessa student bilder på mina fina pojkar!  Måste söka  rätt på Emma och Joannahs åxå, hittar dom inte här hemmaså kanske flickorna har dom själv.

Jag har städat alla mina bokhyllor plus då sovrummet så i morgon har jag jag som vanligt badrum och toa och tvätten att ta tag i... Janne har målat bakom elementet i bastukammaren och så har vi slipat väggarna och tatt bort alla lister...i morrn blir det tapetsering! Som jag har längtat efter att få klart där inne nån gång. Ungarna har blöivit så stora så dom vill inte låna ut sina sängar till nån och då tyckte vi att bastukammaren får funka som gästrum åxå!

Hörde av en bekant som har en nära anhörig som fått ett litet hjärtebarn och som just nu kämpar för sitt liv  jag hoppas och jag ber för att det lilla barnet ska få leva!

Jag känner dom inte men ännu efter så många år sen Pontus föddes känns det å i mitt hjärta!

Måtte det lilla livet klara sej!

I dag är det åxå precis 2 år sen min farbror Birger gick bort...Tände ett ljus för honom i går...och till min farfar...och  många andra...denna helgen är samtidigt som den är vacker åxå mkt dyster.

Har några Tradera auktioner som går jättebra och det är första gången jag har egna...det är verkligen spännande!

I morgon börjar skolan igen efter en veckas välbehövligt höstlov...kommer att kännas lite ensamt här hemmavid då alla far på jobb/skola.

Vet inte hur det är hos er med barn som skall upp i morgon MEN mina sover definitivt inte ännu  

Själv ska jag nu hoppa i duschen och sen i säng med film!

Ha det riktigt gött och var rädd om varandra!

Av Kajsa - 7 november 2010 00:57

 Sitter  nu lite lätt lagom förbannad! Eller om jag ska vara riktigt ärlig så är jag j*ligt förbannad! Här försöker man ge sina barn en trygghet så kommer verkligheten och skrämmer som mest!

Jag hoppas att Kasper kan sova ordentligt utan hemska mardrömmar.

"Det är ingen fara" bla bla bla bla...Känner bara hur min tunga sladdrar runt i munnen i brist på vettiga ord...Denna gången gjorde Janne en insats...kände bara att jag orkar inte...inte denna gången...

 

I dag har vi vart hem till Pello för att med mamma åka till Alice och gratulera henne. Där fick vi träffa helt underbara,härliga människor! Många nya bekantskaper! Det kändes som om man kom hem till de sina!  

       

Se bara vad vi blev bjudna på...sen var det ett fat med olika sorters fika och smörgåstårtor...allt så gott och så trevligt!

  Mamma skrattade och var så glad så det smittade av sej hos oss åxå. Alltså min mamma ÄLSKAR verkligen fika!    

När jag och Elli åkte till Pello var det ju rena precis överallt och som den sanna fotografen jag är har jag ju fotat en hel drös...Jag tycker faktiskt att det är ett fint djur!

  Alla dessa mössor satt jag och fästade trådarna i i går kväll så att mamma skulle hinna få dom i dag. Min bror fick välja en mössa och tod den som ligger längst fram i grått och den var som gjord för honom! Att jag blev glad!

 

Testade kameran nere vid stranden och tyckte själv att jag fick ett fantstiskt kort...En fågel som svept förbi grenen och lämnat ett litet spår efter sej...

 

Kallt var det åxå...

Janne,Lydia och Kasper kom åxå till Pello så jag åkte hem med domsen för vi stannade längre än Elli.

Middagen intogs på Sibyllas i Övertorneå... Vi kom hem lagon till ishockeymatchen Luleå-Färjestad...där Luleå gick segrande ur!

Nu skall vi strax gå och lägga oss och se lite film...rolig sådan!

Var föresten in till Svanstein och tände lyktorna på gravarna. Där lyste så fint överallt! Lite vemodigt känns det dock att hedra de bortgångna för en del av dom saknar man ju otroligt mycket!

Nu blir det hopp i säng! En ny dag håller på att vakan upp!

Ha det riktigt bra! Sov gott!

En av mina vänner har hängt upp en stjärna i fönstret så i morron byter jag köksgardiner...Längtar så mkt till julen och alla ljus och tomtar och pynt och pyssel och bak och paket och jag vet inte vad!


Av Kajsa - 4 november 2010 10:50

Vilken chockernade lätthet det var att ladda hem bilder i dag! Min morgon började redan klockan 04,00...jag vaknade av nåt som jag inte minns och kunde inte somna om!

Har suttit och myst i Pellostolen med kaffe och macka och komedier...känner mej absolut inte ens trött...ännu!

  Emma köpte en Klippanklädsel på fyndet för jättelängesen och häromdagen kom den på plats! Kul att veta att dessa klädslar även funkar på skinnvarianten. Den oranga Ikeastolen som synns i hörnet är den stol som vi kallar för Pellostolen även om den inte heter så...en granne trodde den var gammal och kom från Pello  


  Jag gjorde mej själv glad och köpte ett anteckningsblock samt en pärm i ren och skär Svampbobanda...Kasper fick ett pennfodral...


  2 "nya" filmer investerades det åxå i...har ännu inte sett dom men jag ser framemot tittningarna. Jag är en vuxen människa som faktiskt ÄLSKAR filmer typ dessa...


  Kasper har sålt jultidningar och istället för att ta nån premie så tog min kloka son pengarna...köpte detta ishockeyspel...det är fantastiskt roligt att spela!


  Skalis i närbild!     Lilla gulle Viggo skall ge ett äpple till Gandur...han stod 2 meter från stängslet...     Tror ni att jag kommer att fylla brickan och bära den till soffbordet nå mera? ja visst kommer jag att göra det! Kanske jag kollar upp nästa gång vem som stannar hemma...  

Jag har börjat cykla lite lätt nu, 6 minuter varje gång och jag ska nog cykla 2 ggr varje dag för till slut är jag upp i högsta level igen...

Nu kom Joannah och bröderna Aldeman!

Ha en riktigt bra dag!!! Var rädd om varandra!!!

Av Kajsa - 3 november 2010 19:30

Här duggar inläggen tätt! Sitter och funderar på varför jag som ALDRIG säger nej oftast får ett nej när jag frågar nånting...

Nåväl,jag är nog inte den enda mamman med dessa funderingar...  

Så skönt det är med höstlov! Ingen behöver kliva upp tidigt...jo Janne förståss som jobbar. Den skönaste stunden på hela dagen är just på morgonen när jag sitter med mitt morgonfika och en filt i Pellostolen...tv:n är på...Jims värld...Alla älskar Raymond...

Sen orkar man med resten av dagen åxå...

 Hade  tänkt gå ut och göra lite enrisbollar samt fota steg för steg så att Malin får se hur jag gör...Men det kom annat emellan. I morrn så ska jag pressa ut Lydia och Kasper för att klippa enriskvistar till mej i massor.

I dag har vi handlat och så åt vi lunch på Ikea...Men har ni sett så fina julgrejor det finns där i år? Plus att jag såg en madrass på fyndet som skulle passa våran säng för 750kr...tror ni att jag köpte nåt? Nix pix!

Jag har åxå glömt bort att ringa sjukg. om mitt knä...så nu ger jag opp och tar mej en prommenad med stavarna i morrn för att kolla om det kanske faktiskt har blivit bättre...hehehe...man får inte ge upp! Cykla har jag börjat så smått åxå men éndast 10 min varje dag...före jag gjorde illa knäet cyklade jag 20 min varje morgon och kväll...det blev som ett gift till slut...nu hoppas jag att det blir gift igen!

Har vart en sväng hos Emma ikväll...det doftade så gott av brödet hon bakade och det kändes så mysigt och välkomet att sitta där. Fattar inte hur hon orkar/hinner med allt men det finns väl oanade krafter hos alla och envar.

Vi har påbörjat en liten lättare variant av renovering av bastukammare...nya tapeter och ny matta...sen blir det fint som gästrum/spelrum/vadmanvillrum  

Tänk att om några veckor får vi ta fram allt julpynt/pyssel...så mysigt det ska bli!

Egna pepparkakshus gör ungarna åxå och då tillsammans med Henny och Rasmus. I fjol blev det väldigt fina kreationer. Det lärde min syrra (Cessi) mej att om ungarna får rita och baka sina hus själva så blir det bra mkt finare än köpes!

Nu ska jag föra över lite bilder till den andra datorn för att jag ska kunna visa lite bilder nästa gång jag är här på bloggen. Ha det gött!

 

Av Kajsa - 2 november 2010 09:13

Längesen sist jag var här och skrev men tiden vill inte riktigt räcka till. Jag har nu börjat genomordentligstädningavköksskåp...Blev riktigt nöjd i går när jag gjort rent kaklet...såg som nytt ut!

Just nu är Janne och Jesper ute och jobbar medan restena av huset ligger och sover!

Kasper skall till tandläkaren i dag och det passar fint eftersom det ju är höstlov!

I fredags när jag och Kasper var på väg till Haparanda blev vi påkörda framifrån av en röd minibuss! Det var vägarbete på min sida så jag ficj köra på andraplanhalvan så att säga. Vi hann mer än halvvägs när minibussen kom i en hastighet som gjorde att jag inte hann ta vägen nånstans. Backspegeln tog i med en jäkla smäll! Kasper blev så rädd! jag stannade min buss(vita) på vägkanten och väntade på att den andra skulle komma tillbaka och se efter skadorna på hans och min buss men ingen kom! Då for jag till polisen. Han sa att olyckan var mitt fel ÄVEN om jag såg att ingen kom och han med bussen kom i säkert 120...MEN han sa åxå att smitning är mkt allvarligare!

Själv skiter jag i vilket MEN att köra så där som en dåraktig idiot och sätta andra människors liv på spel är inte lovligt i min eller andra normala människors liv!

Jag har iallafall inte smitit och jag tror inte att det blir nån vidare grej av detta heller.

När kvällen kom fick jag en sån ångest över händelsen...vad hade kunnat hända? En cm närmare så hade det smullit på ett helt annat sätt och jag hade min lilla fina Kasper med mej!

Nu gick det ju bra och det är jag väldigt tacksam över!

Tänk att vi ingen snö har här! Träffade en familj norrifrån på Ica i går och dom kom klädda i i vinterskor och barnen hade overaller på sej...

Julen närmar sej med stormsteg och jag vet inte om jag ska vara glad eller gruva mej...dessa julklappar! Förra året hade jag nästan alla klara vid det här laget men inte en endaste nu...

Kan bero på hästköp  

Är lite småsugenatt plocka fram mina röda filtpyramider redan...dom lyser så mysigt när jag placerar dom på Olles skåp i hallen.

Nej mina vänner...på detta vis blir inga skåp städade!

Ha det gött!

Presentation


HJÄRTEBARNSMAMMA

Omröstning

Har du börjat känna utav julstressen?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Räknare

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards