Alla inlägg under mars 2011

Av Kajsa - 18 mars 2011 21:57

Men att veckorna går fort nu...snart är det vår på riktigt! Kasper har åkt skidor så det bara visslar om et...så kul att han tycker om det. I morgon är det skidtävling i Kukkola och på söndag är det i Mattila. Klart som korvspad ska vi dit!

I dag har jag fått jobba och det var riktigt omväxlande...köket!  Tog en prommenad runt byn med stavar och Ipod...det gick över förväntan! jag blir glad över sånt! I morgon ska jag börja med ett nyttigare leverne för jag vill absolut INTE vara så här fet! Bort med socker och kolhydrater! Har sett hur en vän blivit mindre med GI metoden...Vet inte vilken metod jag ska rikta in mej på...morgonmackan är så viktig...

Det har vart mkt skriverier i tidningarna åxå om en annan vän...tråkit att man alltid måste göra saker och ting så otroligt kränkande och sensationellt...Jag är i allafall en vän som står pall för lite blåst...ja även orkan! utan vänner som man kan lita på är man inget! Tro mej!

Nu ska denna blivande 20kilomindreKajsa hoppa i säng så att hon orkar vara hejarklack till sin somn hela helgen!

Många STORA kramar till er allihopa!!!      

  Viggo kvällsfikade i går och orkade inte äta hela mackan...gulligt i mina ögon för den lilla biten som han lämnade kallas väl mera för en liten smula...


  Denna ljushållare fick jag av min vän A...jag blev så himla glad över den!


  Joannah hade stalltjänst i går och naturligtvis skulle Ungarna dit och ge lite äppelbitar till honom...vilken go häst vi har!


  Slängde in en skinka i ugnen häromdagen...svinaktigt god blev den...så gott att ha på morgonmackan!


  Äppelkakan blev jättegod MEN en aningens för mkt fett...det går ju att ta bort fettet helt och hållet åxå och det tror jag att jag gör nästa gång.


 

En fin blomma från en fin vän!   

Av Kajsa - 15 mars 2011 21:56

Sicken dag vi haft i dag! Bullbak på förmiddagen med ny fyllning som jag inte uppskattade till fullo eftersom jag inte ens kände det nya i smaken...

i går gjorde jag VBivis paj och den gjorde jag endast för att jag av misstag öppnade en konservbukr med ananaskross itron att det var majs...hahaha...

  Den blev apgod att avnjutas tillsammans med lite vispgrädde...smaklökarna dansade tango i munhålan  

I dag har vi haft finbesök i form av en väldigt god vän...en ny vän och en otroligt fin,härlig,varm och humoristisk sådan!  Har även efter mkt tjat gjort slingor i Lydias hår...Vilket färgeri vi haft det egentligen...i söndags färgade jag hennes hår svart och i dag har jag blekt slingor först och därefter färgat slingorna rosa...det blev jättefint!

Jag var tvungen att åka till Elli och hämta mera slingmedel mitt i allt i hopa och som tur var var Lajla här och kunde köra mej dir...samtidigt fick hon se hur Elli bor...iaf lite grann för vi hade ju så bråttomt  

Nåväl, mitt i allt rosafärgeri kom Pontus hem med två kompisar och den ena av kompisarna fick rosa skägg...hur coolt som helst!

  Ojojoj så många tavlor jag ska låta hänga upp på väggeni sovrummet! Är sjukt nöjd med hela vårt sovrumsfixeri...det är inte klart ännu men jag suger på karamellen och gör lite i taget!

  Lilla fina Algot! han är verkligen en riktig utegosse...Om han hade fått som han velat hade han plogat hela Seittuvägen idag!  

  Joannah hade stallet i går och passade på att ta en prommenad med Gandur! givetvis fick han mumsa morötter när dom kom förbi här hemma...Algot gav!

Nu ska jag hoppa i säng! Både Janne och jag sover väldigt dåligt eller lite kanske är ett bättre ord. Det blir ljust så fort och vi har inte ännu fått upp nån rullgardin eller vanlig gardin...vi vet inte lixom vad vi ska ha och medan vi funderar på saken sover vi dåligt...hahaha

En eller fler STORA kramar till er allihopa! Vare sej ni vill det eller inte!      


Av Kajsa - 14 mars 2011 12:44

Veckorna går så fort så det känns som om det var förra måndagen i dag...hahaha...

  En av sportlovsdagaarna grillade vi korv i grillstugan...det var riktigt gott...en annan av dagarna grillade vi hamburgare  

Jag jobbade förra måndagen och då var janne med Kasper i Rielkkola och åkte skidor!


  Lydia ficj fökja med sin kompis och hennes familj till Gotland under sportlovet och vet ni att hon hade köpt en present till mej!  Gullungen min!


  Ni som tror att jag har en bila av nån från medlemmarna i Hammerfall tror helt fel...detta är min svärson som har en liten böjelse...hahaha...


  Samma svärson sitter och tittar i min mammas klippbok...


  Mamma bjöd på den godaste av det godaste choklad!!! TACK mamma!!!!  


  Mommomackor...och pappas goda gravade lax!!! Det är lyx att få sitta i Pello hos mamma och pappa och dricka kaffe...mumsa på en laxmacka och prata!  


  När vi övriga var nere i Seittu och grillade med Enbuske/Huhta smög sej dessa två upp för Viggo frös...Denna syn mötte mej när jag kom hem!     Dumlekaka och varmt kaffe...grejt en utedag som vi hade i lördags!

Vi har ju haft huset så gott som upp och ner nu i några veckor men i dag så har jag fått röjt bort mkt...så skönt! Måste passa på innan Janne får häcken full med vårarbetet...Givetvis gör ju jag ideella inhopp!  

Om två veckor får jag komma till ortopeden i Sunderbyn! Känns skönt att jag nu har en tid, för stundomtals hugger det och värker i knäet så att jag skulle vilja kapa av det! Det värsta är ändå när knäet viker sej...Herrejestanes så roligt det ser ut för andra som inte vet att så kan hända med mitt knä...

Vi var till Pello i går och som vanligt var det både roligt och gott!

Lydia kom hem från Gotland i går och så skönt det är!!!

Just nu sitter vi och väntar på att ananaspajen skall bli klar...under tiden bjuder Janne på äckliga köpekakor...jag är allergisk mot superbilliga kakor för dom är INTE goda för fem öre...bör tilläggas att även Janne väntar på pajen..hahaha

Tsunamin i Japan känns verkligen otäck! Kärnkraftverk läcker ut radioaktiva ämnen...det sa dom just på radions nyheter...jag lider verkligen med Japanerna...många döda och ännu fler saknas...tankarna går till alla dom oroliga anhöriga...

Nu doftar det paj och jag tror nog att vi ska låta vispa lite grädde till...(Joannah...)

      Kram på er allihopa!




Av Kajsa - 4 mars 2011 21:39

Sitter och ser "Ett fall för Frost" jag gillar honom för han är en av skådisarna i "Only fools and horses"

I dag är det fjärde dagen som jag kraxar på utomhusscenen med majsan! kommer att sakna det lite grann bara efter morgondagens sista föreställning.

  Här munhuggs vi i kraxform med Vätten(Mervi) Idag var det riktigt roligt att kraxa lite utöver....Jag har hoppat in som korp i stället för en vän som blev sjuk. Jag har inte hunnit träna så mkt manus men vi hittar på litevarje dag så det funkar bra.

i går var delar av skolan på bandyturnering i stan. Dom var verkligen jätteduktiga!

  Min fina bandykille!   Alla kämpade väl! Men jag skulle aldrig vilja att han började träna bandy eftersom det verkar vara mer blodigt allvar än roligt! jag skulle gärna vilja ta upp frågan med tränarna...fy och usch för dom! MIN ÅSIKT!!!!!!OBS!!!!! jag tycker iaf att alla Karungiungarna som är med och tränar bandy gör det fantastiskt bra!

  Fick för en stund sen min ranson ostbågar av Henny...fasen så gott det är! I morgon skall jag först till stallet och sen ska vi försöka börja fixa klart i vårt sovrum. Lydias kläder som hon skall ha med sej till Gotland skall vi åxå kolla så att allt är tvättat.

Tänk att min lilla fina Prinsessa skall ut på vift med Henny Penny igen...Fy så jag kommer att sakna henne  

Vi skall försöka komma till Nordpolen under sportlovet så att Kasper får träna lite simning...Han är inte godkänd ännu trots att han kan simma...simläraren vill att dom skall göra bentagen perfekt men vem gör allt perfekt? Nåväl, vi ska träna simning iaf och vill hans ben sprattla åt fel håll när han simmar så får det göra det bara han simmar!

  Allt detta önskar jag er en kväll som denna! Nu ska jag hänga upp en tvätt innan jag däckar...

Av Kajsa - 3 mars 2011 20:08

 

Blåbärspannacottapaj alá Kajsa


Pajdeg: 12 Digestivekakor

           75 gram smält margarin

Krossa och blanda i en matberedare och tryck sen ut "degen" i en form med avtagbar kant


Fyllning: 3 gelatinblad

             3dl vispgrädde

             1dl socker

             250 gr blåbär

            200 gr creme cheese

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Sjud på svag värme grädden och sockret tills att sockret har löst upp sej.

Ta upp gelatinbladen och krama bort vattnet, rör ner dom i grädden, ta bort kastrullen från värmen och låt det hela svalna något.

Mixa blåbären till pure och blanda i creme cheesen.

Rör sen ner det i grädden och vispa till en jämn och fin kräm och hälldet i pajformen.

Låt den stå svalt i kylen i minst tre timmar eller till den stelnat.

Servera med färska bär.


När jag gjorde min så var"krämen" väldigt rinnig men den blev pannacottaaktig så småningom!

Presentation


HJÄRTEBARNSMAMMA

Omröstning

Har du börjat känna utav julstressen?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Räknare

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards