Alla inlägg under maj 2011

Av Kajsa - 17 maj 2011 20:45

Städdag i residenset...skurat golv...tvättat kläder...vikt kläder...låtit bära ut möbler...mm...med den påföljden att mitt knä nästan gick ur led...f*n vad jag har haft ont! Längesen jag fick ta värkisar...

Lydia har vart å klippt håret igen å som vanligt blöev hon jättefin! Hon är så fin hela hon så vore hon skllig var hon ändå fin! 

Nästa vecka ska jag jobba...visserligen bara en dag men ändå! Vilken dag!

Våran Anton fyller fem år i dag...Han har bara fått kramar av mej för vi ska fira han på söndag istället...Det har vart så mkt med Selmas benbrott att Emma kände det blir bäst att ha det på söndag! Fast han har blivit firad i dag åxå givetvis!

Skall strax gå till bastun å efter den ska jag å Kasper göra en kolakaka till i morron.

Den blir nog väldans god för jag har fått receptet från Laila W.

Lydia fick brev från Svenska Kyrkan i dag om konfalägret nästa vecka...Då ska hon låna min iphone för dom får inte ta med datorer...hahaha...

Min älskade pappis fyller fyller år i morron å givetvis ska vi dit å fira honom! Har ett fint paket här som vi ska packa in...kan ju inte skriva vad det är för nåt eftersom han ju kan läsa det...hahaha....

Malins svägerska har susat i väg mot S-byn å vi väntar med spänning på vad morgondagen bjuder på för nyheter...

Nej nu mina vänner blev det lite ändring i protokollet...

STOR kram  till ALLA!

Av Kajsa - 16 maj 2011 20:19

Í dag ringde jag till chefen på vårdcentralen å berättade hur läkaren var gentemot oss i fredags på akuten. Hon blev väldigt upprörd och skulle prata med den aktuella nörden direkt! Jag sa till henne att en av sköterskorna kollade om Selma kunde stödja sej på foten direkt när vi kom dit och hon såg tydligt att Selma inte kunde det! Samt att han uppförde sej otroligt oproffsigt gentemot ett litet barn! Både jag å Emma blev nästan idiotförklarade eftersom vi inte tyckte att Selma skulle behöva ens testa om hon kunde gå med benet en gång till...

Nåväl, denna händelsen går inte omärkt förbi, det skulle hon se till! Det är ju inte bra för vårdcentralen att sånt här händer å jag tycker att alla som varit med om nåt absolut ska ringa chefen å tala om det! Att han dessuton ljög sin chef rätt upp i ansiktet talade jag om!

Han sa att han sett direkt att d var nåt som tarvade en röntgen men atthan ville se hur illa det var...i 15 minuter...Hade han gjort rätt skulle han ha skickat oss till röntgen innan han började plåga mitt älskade barnbarn! Skit ska han ha den j*eln!

Visst är det bra att alla läkartjänster är tillsatta men det betyder ju inte att Haparanda ska få dom som ingen annan vill ha!


Selma har fått en rullstol nu å den verkar funka säger Emma. Det är säkert svårt för er att sätta sej in i händelsen eftersom ni inte var med MEN hade ni det så skulle ni förstå att vi är förbannade! Selma är 3 år...man talar inte ironiskt åt en treåring! Han var direkt elak!


Eurovisionen då? För första gången på väldigt många år såg jag den...t om antecknade efter varje låt  

Sverige,Danmark,Gerorgien,Island, Bosnien-Herzegovina,Moldavien...var dom jag tyckte bäst om!

Den som var absolut sämst av allihopa var faktiskt Italien...men fatta hur dålig han var...han såg ut som om han led alla kval i hela världen...å på engelska...hade det vart på det egna språket kanske det hade låtit bättre...

Ishockeyn då....Bästa laget vann helt klart! MEN vad de finska fansen hade i Haparanda att göra det vet bara dom... Slagsmål...med å utan kniv...glaskrossning...sen att dom brände ner en svensk flagga...Trodde helt seriöst att dom ville dela glädjen med svenskarna men nähä...dom ville ha bråk...är det så man firar i Finland eller?

Vi bor ju vid en fredlig gräns å i mina drömmar firar man tillsammans...tänk vilken härlig fest vi kunnat få...guld och silver!

Skitsamma i natt var jag oerhört glad över silvret och att vara svensk när jag hörde vad som hände där i Haparanda!

Nu avslutar jag med en STOR kram till er allihop å speciellt till min vän Laila   vars mamma somnade in i går kväll

Av Kajsa - 15 maj 2011 21:55

Så har även denna helg svischat i väg...Händelserik i alla avseenden...

I morgon ska jag ringa högsta hönset på vårdcentralen! En läkare skall inte visa en sån nonchalant inkompetens som han gjorde mot våran Selma å faktiskt även mot Emma å mej! Nånstans måste man sätta en gräns för vad man som människa ska tåla!

  Våran fina prinsessa så ofantligt glad över skinnjackan hon fick av sin moster!  

I dag har dom fått komma hem...Selma var så glad men ack så Emma kommer att få kämpa för att få den flickan att sitta still...hon får ju inte ens stå på gipset...benbrottet är just i en tillväxtzon så det blir kontroll med röntgen redan nu i slutet av denna vecka...i minst 5 veckor till har hon gipset...

  Jätteperfekta barnvakter är vi åxå...Lilla Alma hade nyätit så hon fick gå ner å leka på golvet medan vi andra satte oss till bords..."Vars är Alma" frågar jag lite halvhysteriskt...Vi rusar alla ut och hamnade så småningom i yttersta hallen...

Å vem tror ni står där på skohyllan å kikar ut genom fönstret tro? Hahaha...vi sa till Anton att nu får han absolut inte skvallra för mamma å pappa...

  Joannah å pojkarna har tillbringat helgen här hemma å det har vart väldigt roligt och väldigt välbehövligt från alla håll! I dag har hon dock jobbat så pojkarna fick "mommofrukost"...Oboy och smörgåsrån...vällingen var slut...trötta fina pojkar som tinade upp sakta men säkert...det var inte så populärt att mamma åkt på jobb...gråt å tandagnisslan men så kom vi ju på att Laila W   vart på nattlig visit å tänk vad pojkarna vart glada...tillökningen i akvariumet var/är ju helt klart sevärt!

  Pojkkusinerna tar sej ett renande bad innan två av dom skulle till Nedre...Det var både morgonens oboymustach å eftermiddagens våfflor som satt kvar i anstuket på dom...hahaha...Anton var renast för han var inte här på morgonen!

  Sen for jag för att hämta Emma å Selma till oss...dom kom med Taxi från S-byn.

men att lillgumman hade mkt att berätta! "Först ville doktorn att jag skulle titta på en gris...sen sa han att jag skulle gå hem" Tänk att hon kom ihåg det! Många onda tankar återigen till doktorseländet! Grrrrrrrrrrrrrrr!!!!

  Hon fick en brickaav mej som hon kunde ha som bord i stolen när hon ritar å pysslar...Sen kom Kalle å Kaisu med mjukisbrallor som hon lätt kan ha på sej med det gipsade benet. Lilla fina Selma! I morrn får hon sin rullstol..I taxin sa Emma att hon sagt att hon skulle hoppa studsmatta när hon kom hem...hahaha...men att hon ångrade sej när dom körde in på gården!

Min gulliga fina roliga vän L   har förgyllt våran helg! Hon har även gått med lilla Alma en stund medan jag diskade bort lunchen...plus att hon sövde henne i vagnen...vad gjorde man utan sina vänner? Ingenting!

Nu i kväll har jag suttit å druckit kaffe med en annan L  å det är Miriams fina gulliga mamma!

Just nu leder Finland med 3-1...månne hur det kommer att sluta?

Själv är jag aptrött å ämnar skita helt å fullt i hockeyresultatet...jag går helt enkelt å lägger mej!

STOR kram till er allihopa!Utom den otroligt inkompetenta läkarensom borde ta en halspastill för den otroligt dåliga andedräkten som inte var  av denna värld! HAHAHAHA....I kväll är jag inte snäll!

Av Kajsa - 14 maj 2011 09:33

I bland undrar jag å säkert många med mej hur en del läkare fått sin licens...Gårdagens besök på akuten var inget undantag...

Selma hade ramlat i studsmattan å gjort illa sej i benet...Vicktor bar in henne å Emma såg direkt att nåt allvarligare hänt med benet...hon ringde mej å vi åkte till Haparanda akuten. Där skulle dom se direkt om hon kunde stödja sej på benet men de kunde hon förståss inte å jag sa ifrån åxå, det gick ju att se med blotta ögat att flickan hade ont.

Hon fick kyla på knäet i väntan på läkaren...som visade sej vara en komplett inkompetent idiot med fruktansvärt dålig andedräkt dessutom(Borde vara lag på att såna som jobbar med människor ska ha halspastiller eller tuggummi i munnen)...

Han ville driva allt på sin spets med att få Selma att titta på en jävla badgris och sen tjatade han: "Titta på grisen...titta på grisen...vill du gå hem...du får gå hem..."

  Här har hon fått ligga i fred en kvart å leker med en gummi anka...direkt nån petade i hennes ben grät hon...Nåväl, jag sa till läkaren att nu är här färdiglekt...flickan har ont i knäet!!!

Då kom han med ett yttrande som lät som om det var sista utvägen..."röntgen"

Japp sa jag ...vi åker direkt! han babblade på om remisser hit och dit samt en massa annan goja som ingen av oss orkade lyssna på!

Till saken hör att den dumme fan böjde hennes ben fram och tillbaka å tyckte att det inte var nåt brutet iaf...Både jag å Emma såg att hennes högra knä var dubbelt så stort som det vänstra...

Vi for till 247 och fick låna en bilstol till Selma samt att Malin gav flytande Alvedon till Selma...för det fanns inget utav på akuten inte...Konstigt att dom inte ser till att ha det där för Selma kan ju inte vara det enda barnet...

Gulliga Malin försedde både Selma å Anton med diversr godsaker!

När vi kom till Kalix fick vi gå direkt till röntgen...men det gick ju förståss inte att göra nåt eftersom hon ju hade så ont...Det tog hårt i mitt hjärta när röntgensköterskan kom å hämtade mej för Selma vill ha sin mommo där Där fick hon sen en kanyl så dom kunde ge henne morfin genom den. Sen gick det bra att ta bilder.

 

Emma bar omkring sin lilla prinsessa överallt! Jag å Anton följde efter överallt :-)

Sen kom en väldigt fin läkare å talad om att hon hade en spricka just under knäet...som sen visade sej vara ett benbrott...Ortopeden i Sunderbyn ville att dom skulle komma dit men först skulle hon få en gipsskena.

  Tappra fina Selma...fast hon hade fått morfin var hon ju lessen och trött...Mina tankar gick till läkarhelvetet i haparanda som böjde och hade sej med hennes ben...i det ögonblicket hade jag kunnat sparka skrevet av han!!! Därför att...anledningen till att hon måste till Sunderbyn och en ev operation var att benet inte låg där det skulle...Då funderar man ju om det på verkat det hela när han böjde och vred hennes knä i happis...

Självklart ska det anmälas! Så gör man inte med en patient som har ont och då  mamman  misstänkte nåt allvarligare än en "liten" smäll som tenderade i ett litet blåmärke!

När man såg in i Selmas trötta gråtiga ögon kändes det!

Nu gråter mitt hjärta....Emma ringde precis...det blir operation!

Av Kajsa - 12 maj 2011 21:31

Torsdagkväll allaredan... Att veckan gått fort.

Måhända att det känns så eftersom jag har fått jobba...Jag är så avensjuk på alla dom som tillhör ett arbetslag!

Visst är det skönt att vara hemmavis åxå men det sociala livet är nästan lika med noll då man inget jobb har...

När jag jobbar känns det verkligen bra och dagarna efter ett några dagars jobb åxå...men sen när det gått en vecka eller två känns det inte lika roligt längre.

Så ni som har jobb....var rädd om det!

Denna dagen har jag vikt alla kläder...å det var inte en liten hög det inte...dessutom har jag bakat bullar som faktiskt vart svingoda...Jag fick hastigt å lustigt bråttomt nån annanstans så Emma kom med sina små hit å gräddade dom...hon dammsög åxå och gjorde middag...Tänk vilken fin unge jag har! Alla mina ungar är fina!!! jag älskar dom väldigt högt och vill dom bara väl i alla avseenden!

Vi har även haft en känd skådespelare på kaffe med doppa...Det blev många hysteriska skratt!!!

Sen då? ja, när vi skrattat klart å skådisen for på jobb tog jag mej en prommis med stavarna och det var då den mest uslaste prommisen ever...Men så har jag inte gått på en månad för jag vart ju sjuk...I morrn ska det bli spännande att se om det blir nån sekund bättre...kände att jag klinkade med knäet åxå extra mkt...

Nej mina vänner....nu måste jag söka mitt cv...skall till Ankki i morrn å det var min läxa att hitta det...nästan så jag hoppas på jobb i morron :-)

Två vänner skall snart ha bebisar å vi väntar med stor spänning på det!

STORA kramar till er allihopa!  

Av Kajsa - 10 maj 2011 20:58

Vilken varm dag vi haft i dag...Jag min dumme f...n har vart ute precis hela dagen med uppehåll för lunch och diverse toabesök...ser ut som en väldigt kokt kräfta i anstuket...Har tagit en Panodil för jag fick även ont i huvudet å började må lite illa...Nu känns det mkt bättre men anstuket är ändock ännu rött!


  I dag har fritids varit till Haparanda på nån slags fritidsfestlighet...några av dom..bla MIN pojke fanns med på Hb webben i dag. Alla skolor hade olika färg på sina tröjor...vår skola hade oranga  


  Min älskade Jannegubbe kom hem med en dvd som jag vet jag kommer att somna till i flera veckor till jag sett den klart...Stefan&Kristers farser är bland dom bästa som finns...

   En bok som jag köpte på rean...65kronor...snart läst ut den...har två böcker på gång samtidigt...

  Se såna stora knoppar björken har just nu ute på vår gård...hopp om sommarn!   Hjortron....

  Lydia gräddade våfflor till sig själv å sina kompisar...speciellt till kusin vitamin...

Ett helt gäng har vi haft här och just nu sitter Janne,Lydia,Kasper&Kusinen med pokerspel...

Fatta vad härligt!!! Jag hoppas det blir många våffelÅpokerkvällar här i huset framöver!

Många STORA kramar till er allihopa!  

Av Kajsa - 8 maj 2011 21:09

Så har helgen sprungit i väg lika fort som den alltid gör...Känns som om man inte riktigt hann med.

Vi har haft en stor hög...då menar jag verkligen en stor...20 kubik...

Tror att vi har staplat nästan 7 kubik...fatta hur segt det är...13 kubik kvar...tjohoooo!!!                                                   

                                  




  Fick ett jättefint paket från Miriams mamma...Det var så fint inpackat att jag funderade på om jag skulle låta det vara oöppnat...men nä tänkte jag...nyfikenheten tog över...


  Ett så otroligt fint skydd till min dator! Tårarna bara brände i ögonen...Visst är det fint! Tänk att jag fick det! TACK snälla fina gulliga    

  Mitt under vedstaplingen hörde vi ett förfärligt oväsen kring en holk...en talgoxe och en Flugsnappare slogs om den...Då gick Janne å Kasper in i garaget å gjorde två nya holkar...så nu finns det många att välja på...



  Mästerfotograf Kasper har fotat en fetlagd groda som kom på besök...Kasper fick den att hoppa över en pinne åxå...

    Så underbart varmt vi har haft i dag...Det värmer i ansiktet nu i kväll. Sen middag blev det åxå...vi har just ätit hemmagjord pizza! Såg Mästarnas Mästare åxå men nog var det som mer spänning förra året...

I går kväll kom våra vänner A&K hit på visit...men så vi babblade...nästan i mun på varandra...det var ett tag sen vi gjorde det. Det är alltid så roligt när dom kommer och tiden går så fort...vi hade även i går väldigt mkt att avhandla...


Mitt halsonda har övergått till täppt och rinnig näsa nu men jag har stora förhoppningar om att ha tillfrisknat redan i morron.

Nu ska jag ta hand om min lilla kille...det blir dusch och hårtvätt innan sänggåendet.

STORA kramar till er allihopa   


Av Kajsa - 6 maj 2011 22:13

  Premiär i dag!!! Monica och Erling har öppnat byakiosken å vad det har vart välbesökt! Vi är många som gläds åt öppningen...nu behöver vi inte åka in till stan om vi behöver nåt viktigt!   Kasper hittade mkt läsbart på kioskvindan där dom gjort i ordning ett ställe med kuddar å tidningar å spel!

  På kioskvindan finns även dessa fina ord att köpa...   ...Samt dessa fina mössor...   ...å kuddar...  ...Dessa kuddar hade allihopa olika tryck...så oerhört fina!

  Inget fattas...alla gottegrisar finnar sin sort...sen fanns det läsk,glass,mjölk...jag köpte diskmedel...

  Efter kioskbesöket for vi en svänga till familjen Isakssons å där ville ju Selma visa sina HelloKitty strumpbyxor...sen fick jag hjälpa henne dra på dom å hon blev så fin om benen...

  Alma vart som galen då hon insåg att tillgången på chips var enorm...tänk så mkt som ryms i en Pringlesburk....speciellt om den hälls på bordet...Alma njöt och smulade ner...fredagsmys med andra ord...

  Fick ett paket häromdagen...av min älskade lillasyster från Göteborg...Hon tyckte att jag behövde en uppiggningsöverraskelse...

  ...å det fick jag verkligen! fatta hur snäll hon är...min lillasyster 


Nu i kväll har jag städat och fixat till MINA djur...dvs...Bertil(Leopardgecco...som egentligen är Pontus) Lillis&Jördis(vattensköldpaddor) En zebraciklid och två hembiträden...I morgon skall även Skalis(Pontus stora vattensköldpadda) få fint innan vi går ut å staplar ved...men som sagt var...vi behöver inte frysa i vinter...

Min hals har börjat göra ont å det är inte skojsligt alls...men med lite Panodil så leker livet igen...

Att vi har haft mkt besök här under veckan...I bland är det väldigt jobbigt att känns så mkt...Både jag och Kasper har hört nån komma in genom både ytterdörren och halldörren...det har pratats och gjorts lite dumheter...Kasper är så härlig för han är inte rädd MEN om han skulle bli det så har han planer på hur han ska gå tillväga :-)

Jag har jobbat tis-fre å jobbar även på måndag...på dagis...Känns jätteroligt att lära känna de nya barnen som börjat när jag slutade.

Nu ska jag nog inta en Panodildrink(en het sådan) å sen hoppa i säng...

En STOR kram till alla er som behöver en och även då till er som tror att ni inte behöver en för jag vet att alla behöver en kram då och då...  

Presentation


HJÄRTEBARNSMAMMA

Omröstning

Har du börjat känna utav julstressen?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Räknare

Min gästbok


Skapa flashcards