Senaste inläggen

Av Kajsa - 6 oktober 2014 21:14

Ja nog måste jag säga att det känns i hela stressKajsa att vintern är analkande...vardagen är fylld med sånt som borde ha varit borta för flera år sen...Denna höst väljer jag att titta bort för jag orkar inte ta tag i nånting som känns meningslöst!

Jag försöker att få ordning inne i mitt huvud i stället vilket är nog så svårt då jag inte vet i vilken hjärna jag ska börja!

Fortfarande möter jag skeptiska "vänner" som på ett mkt tydligt sätt ifrågasätter mitt liv just nu, men jag varken ids eller orkar bry mej! Mitt mål är i allafall att återgå till mitt arbete som jag trivs väldigt bra på!

Mina hundar ger mej mer energi än nånting annat...jag skriver mina men jag har ju bara två de andra två är Pontus och Malins men jag räknar dom som mina   Jag har läst många artiklar där just hundar har en mkrt positiv verkan på vissa människors tillfrisknande! Jag känner mej lycklig när jag traskar med dom där ute och varje gång alla fyra skiter på en och samma runda tänker jag att jag borde köpa mej en trisslott...hahahahaha...

 

Detta är Pontus finaste Eddie   Han är så speciell...sover under täcket...gillar att mysa...den bästa tiggaren ever...han säljer sin själ för en gobit... avskyr att vara ute när det regnar eller snöar...fryser som en liten sparv när det är ruggigt ute...fort som attan gör han det han ska göra och springer sen i rekordfart in! Jag älskar verkligen denna goding!


Jag har beställt och fått två hundböcker som jag just och just har bläddrat lite i...mkt intressant läsning, mkt som känns igen och som dessutom är så självklara! Suns valpkurs tycktes då inte ge nåt resultat...mitt fel...har inte tränat så mkt som jag borde ha gjort MEN det hon har lärt sej på kursen det kan hon!

Men det jag tycker är viktigast är inkallning...i morse sprang som en galning ner till stranden och tillbaka och lyd´ssnade inte för fem öre vad jag ropte till henne...sen vet jag inte om jag gjorde rätt eller fel när hon glad och lycklig återvände hem med svansen hög och viftande...jag blev ju så glad över att hon kom tillbaka utan att bli överkörd så jag berömde henne... Nu är denna utomordentligt sega datorn så seg att mina andra vovvebilder tydligen bestämt sej för att inte laddas ner just precis denna kväll så ni får hålla tillgodo med en goding idag och så har ni fyra godingar till att se framemot...hahahaha...

I morgon bitti ska jag till Haparanda hälsocentral igen för två möten med människor jag tycker om! Nu väntar sängen och "Två ägg i högklackat"

Föresten så tog jag med mej sockstickeriet på vår stick/virkträff förra veckan men det kändes fortfarande som hebreiska så jag får ha sockeristickningen i väntande läge...

STORA kramar till er alla som behöver en!

            

ANNONS
Av Kajsa - 5 oktober 2014 03:37

Men oj så dagarna har runnit i väg! Redan oktober!
Har redan smakat på årets första julmust och den var mumsig vill jag lova!
Jag är ännu sjukskriven och väntar på att allt ska vända!
Allt blir så grötigt i mitt huvud när det kör i hop sej! Det känns oerhört jobbigt att inte vara den som i alla lägen fixar allt! Jag fixar verkligen inte allt...och vet inte om jag någonsin kommer att göra det igen.
Min sömn har dock vänt sej från obefintlig till överdriven! Jag är så vansinnigt trött så nätter som denna med sömnlöshet har blivit sällsynt!
I går var jag och Elli hem till mamma och pappa! Det känns alltid så bra att åka hem! Vi brukar lösa melodikrysset tillsammans och i går var det inget undantag?
Klockan är halv fyra...de andra sover...Buzz och Sun ligger så nära mej ?
Nu ska jag och mitt grötiga huvud räkna lite får och se om det hjälper...
I morgon hoppas vi på en solig dag!


ANNONS
Av Kajsa - 30 augusti 2014 23:53

Att tiden har gått fort! Jag har varit hemma sen 9 maj...sjukskriven!
Trodde aldrig att det skulle hända mej...trodde aldrig att den dagen då jag stannade kvar i min säng skulle hända...inte mej!
Tecknen har kommit för flera år sen...sen har de blivit mer och mer...tätare och tätare...
Jag har alltid haft svårt att säga nej...jag tycker om att hjälpa andra...att lyssna...att finnas till för nån som har det jobbigt på olika sätt...jag vill vara en bra människa...och en bra människa säger inte nej...eller hur?
En bra människa orkar jobba...ta hand om sin familj...sköta tvätt... Städa...fixa mat...betala räkningar...
En bra människa ligger inte i soffan och gråter för att hon inte räcker till...
En bra människa tar hand om sina vänner... Hälsar på dom och ringer ibland...
En bra människa säger inte nej...
Ja mina vänner! Utmattningssyndrom finns det nåt som heter...syns inte utanpå men känns väldigt mycket inuti!

"Men vad fan människa! Skärp till dej! Ut och jobba! Sitt inte här och gräv ner dej! Men herregud människa! Börja tänk positivt"
Det är bara en bråkdel av vad jag fått höra...
Fast har man inte själv råkat ut för detta så vet man ju inte egentligen hur det är...
På morgonen dricker jag kaffe och går ut med hundarna...sen måste jag vila lite...teven är på men utan ljud...stereon har varit tyst väldigt länge...
Jag tar fram min bok...läser några sidor...fattar ingenting...tar fram ett korsord...hittar inte orden...
Plötsligt minns jag inte hur fasiken jag stickar en häl...jag som gjort snart 30 par sockor...
Jag älskar min familj!
Till min familj bla fem hundar... Utan hundarna hade inte jag orkat!
Hundarna måste ha mat...dom måste gå ut flera ggr om dagen...dom ligger nära mej...på soffan...vid mina fötter...
Jag har själv två hundar och det övriga är mina barns och deras respektive!
Hundarna förstår mer än vad vi människor tror!
Jag blir lugn av dom...får energi av dom...och massor av villkorslös kärlek!
Ljuset finns i tunneln...jag har sett det!
??????

Av Kajsa - 1 april 2014 09:29

Halvsitter i soffan efter nattens prövningar av diverse vomeringar och funderar lite...För några år sedan skadade jag knäet då jag skulle ut och springa och efter det har det inte varit som det brukar.

Menisken i ena knäet var skadat och det skulle ha behövts en operation men eftersom jag hade båda knäna i artros så gjordes det ingen op!

Jag har klarat mej bra med prommenader och cykling men i början på december fick jag nåt så otroligt ont under båda mina fotsulor...inte nåt syntes och jag led verkligen... tillslut ringde jag Hälsocentralen och fick komma dit. Alla proverna var bra och jag skulle få en remiss till Sunderbyn där jag skulle få uppleva lite ström under foten...det ska jag göra nu på torsdag. Eftersom jag inte har kunnat prommenera till fullo utan endast gå typ långsamma prommisar med Buzz så har min artros försämrats. Jag är så stel i de flesta leder och har hela tiden värk...knäet låser sej fortfarande och ibland får jag bita mej riktigt i tungan för att härda ut! Nu håller jag tummarna så hårt att felet skall hittas och jag får hjälp så att jag kan börja prommenera och få må bättre.

En vän till mej har köpt nypon på Hälokosten som skall vara bra för just artros så det ska jag minsann testa!

 

Jag har börjat sticka sockor åxå...hahaha...blir manisk när jag börjar med nånting men nu har det vart lite stilltje i stickandet eftersom jag faktiskt hör och häpna inte har riktigt orkat.

Sockpar nummer 17 har jag börjat på och tänker att mina syskon och syskonbarn åxå skall få stickade sockar  

I lördags har mitt yngsta barn fyllt 14 år...tänk hela 14 år...och några veckor innan fyllde mitt äldsta barn 34 år...

Jag funderar på att måla om köket igen...just nu är det rött men jag skulle vilja ha det vitt...Jag älskar färger och vill ha ett färgglatt hem men just köket skulle vara finast som vitt för då kan jag piffa upp med färger...

Tänk att vi är redan i Aprilmånad!!! Hoppas verkligen att denna sommar blir fin och solig så att vi får njuta av sandbankar och altanhäng!

Nu mina vänner ska jag ta fram stickningen!

STOR kram till er alla som behöver en!             

Av Kajsa - 25 december 2013 20:03

Här kommer lite bilder från julen:-)

  Julgranen lite sned och tilltufsad efter Nisses glada framfart men den fyller dock sin funktion på julaftonskvällen...dvs julklappsskyddare...hihihi


Lydia och Alma var de enda frivilliga poserarna på aftonen...sen ångrade sej Alma lite...Jesper&Linnea gav en mkt passande julklapp till mej...jag som tappar mina mobiltelefoner till höger och vänster och sista tappet var i en pool...Måste nog tillstå att det är årets julklapp   
   

Sen öppnade bölfia(jag) julklappen från Joannah...Ska ha den brevid min säng och titta på den varje gång jag känner mej misslyckad och lessen   Denna otroligt vackra fina burk fylld med kolor som jag tål fick jag av min storasyster     Jag har beundrat den på affären men inte unnat mej själv den... 

Pontus tyckte så synd om mej då jag höll på att skära upp inför julmiddagen och sa att vi kunde ta och öppna hans paket direkt...nej sa jag men hade jag vetat avad som fanns i det hade jag inte tvekat   

 

Emma hade packat in denna sanna kudde...hahaha...känndes gött i mitt hjärta och denna ska jag ha i sängen så att ingen annan kommer med sina hudavlagringar på dej...det är ju min!!!  Av mamma och pappa fick jag detta fina halsband som har såna färger som jag gillar!   


   

Mina favoritgodisar alla kategorier fick jag åxå av mamma och pappa och denna ask öppnar jag inte för allmänheten eftersom alla i min familj fått eget godis och jag har inte tänkt bjuda för det är inte mkt jag tål själv!    

Fick en pannlampa förra julen av mamma och pappa men den försvann under mystiska omständigheter i samband med en bilreparation så alla vet nog vem förövaren är...hihihi...Tog en julaftonsprommis med hundarna med lampan på och ni ska veta att den lyser bra!   


Sen kom ju bästaste Lajla förbi med en julklapp till mej...så snygga sockar och jag undrar när fariken hon har hunnit sticka dom...sen fick jag badsalt åxå och det ska jag nog använda i morron!    

Ett väldigt tungt och mystiskt paket från ena svärsonen...så jäkla häftigt paket fullt med paket...hahaha...Nu har vi kaffe ett tag framgent iallafall...Tjohooo!     

Av svärsonens mamma och sambo fick vi choklad som faktiskt är en av Jannes favoriter...  Ännu en julklapp från mamma och pappa...massor av burkar i olika storlekar ...så himla bra! Har redan två i kylen...  


   

Pontus supervackra stiliga goa fina Eddie  Han ska ligga halvägs i mitt knä när jag sitter i soffan och då blir det så besvärligt att sticka på sockorna...


 

Min vackra busiga undebara Buzz   som ligger I mitt knä och som åxå gör det omöjligt att ta fram stickningen och som är superlycklig över att ha kompisen Eddie här! 

Å så kommer då en bild på mitt 8onde sockpar som Jesper ska få...bara jag får sitta i ro i soffan  


Julaftonen detta år kändes inte riktigt så där jippiiiie inne i hjärtat då vi dels inte fick tag i några dricka backar och dels saknade nån...

Maten var iaf jättegod(dock misslyckades jag med janssons) och jag fick stor hjälp av mina flickor      Undrar just om det är så det blir när man blir gammal...först har ju man varit tryggheten för sina barn och sen blir ju barnen tryggheten för man...

Vi har åxå farmor här och det har hon nog vart det senaste tio åren! Det är få förunnat att få ha sina mor och far föräldrar i det levande livet när man är i min ålder och dessa stunder ska man ta till vara på med stor kärlek!

Jag är ledig till den 7 januari och vet inte riktigt var jag sen ska vara för jag hattar hit och dit...visserligen på två bra ställen men jag skulle hemskt gärna vilja ha en bestämd plats för mina inneskor   


Jag har nu haft såna smärtor i min rygg att jag varit tvungen äta värkisar som jag äter för mitt artrosknä...innan jag fattade att jag kunde äta av dom har jag sovit så dåligt i flera månader...MEN nu känns det ok eftersom jag tar värkisar då jag ska sova och då får jag sova...tjohoooo!!! Tror att det kommer från det att jag spänner mej när jag är ute och kör bil i halkan...hahahaha...

Nu ska jag fortsätta min stickning för vovvarna ligger nu på varsinn sida om mej och då funkar det!

STOR kram till er alla vare sej ni behöver en eller inte             Å speciellt till mina älskade ungar!!!

Av Kajsa - 17 oktober 2013 04:17

Godmorron! Undrar just varför hashtagning är så viktigt och populärt...vet nån? Själv tycker jag det bara svamlar till texten...

Sitter vid datorn en stund medan kaffet kokar...sömnen har ju en tendens att vara lite oberäknelig då man oroas av nånting eler någon!

 

 

Fick sån fin blomma av Janne häromdagen! En Azalea!

 

 

Min trogna fina vovvsing! I vått och i torrt är han min...Janne kallar han för skuggan...hihihihi...Men Buzz är en sån klok liten varelse...han läser av en direkt...

 

 

 

Just nu är även Eddie här eftersom husse jobbar! Han är åxå en speciell liten vovve...kryper under täcket när han är trött...sitter och piper när vi äter eftersom han åxå är så väldigt sugen på en smakbit...Han har dessutom fått dille på att gräva i min väska...allt tar han och jag har verkligen fått jaga honom...förbaskat charmigt tycker jag ju givetvis eftersom jag älskar dessa härliga kärleksfulla fyrbeningar!

 

 

 

 

Här har Algot fått Fannys koppel och är värre stolt över att få gå med henne! Det är Fridas fina vovve som verkar trivas väldigt bra med Eddie och Buzz.

 

 

 

Bakade bullar härom dagen och faktiskt blev dom väldigt goda...så det så!

 

 

Utedag på arbetet häromdagen, väldigt trivsamt!

 

   

Lydia överraskade mej och alla andra i familjen med att göra en tårta...åh så den var god...att hon och Simon dessutom städat huset gjorde inte saken sämre:-)

 

 

 

Höstbrasan på byn blev en succe och förhoppningsvis blir den återkommande! Bilden visar Lailas parisare!

 

 

 

Grannens katt kikade in genom fönstret och Nisse blev så klart nyfiken...fast då han den dra...men fåglarna var ju kvar!

 

 

 

 

Nu ska jag dricka kaffe och läsa lite för att se om ev sömnen hittar tillbaka denna natt eller om det ist blir tidig kväll i kväll...

STOR kram till er alla om behöver en             

Av Kajsa - 30 augusti 2013 19:24

Jamen att veckan har gått fort! En jobbdag...två sjukdagar samt två kursdagar!

Just nu ligger jag i soffan och fryser...tror att jag får vänt förgäves på en kopp kaffe...känner att jag helt klart är värd den koppen!

När jag kom hem i dag tog jag givetvis först en prommis med Buzz...sen hängde jag ut en tvätt och la in en ny i maskinen därefter diskade jag och som kronan på verket gjorde jag middagen...så när mannen i mitt liv kom hem var middagen klar...så visst fariken är jag värd en kopp kaffe serverat till soffan...


 

Firat mellansonen har vi ju åxå gjort härom veckan och extra roligt var att Jesper&Linnea kom för att fira honom! 

Eddie är ju som sagt var alltid framme då det är nåt ätbart på gång och när vi vispade grädde kunde inte Lydia låta bli att ploppa en gräddklick på hans nos...taskigt läge tyckte vi eftersom hans tunga inte nådde till grädden... 

Jag och Elli har vart hos mamma och pappa där vi hjälpt till med ditt och datt...eller rättare sagt var det Elli som gjorde det mesta eftersom jag var så hysteriskt trött!Naturligtvis löste vi melodikrysset tillsammans åxå...notera att det inte var i lördags utan veckan före! 

Jag har som sagt var inte mått så bra i veckan, feber och ont i huvudet...I onsdags fick jag dessutom migrän...usch så sugit det kan vara i bland...jag kunde inte ta min Imigranspruta heller då jag säkerligen hade överkonsumerat Alvedon och Panodil...Kasper kom med en kall och blöt handduk som jag la på pannan...Jag hann just och just lägga mej i sängen så kom Buzz skuttandes och la sej på min mage...å där låg han nästan två timmar till Eddie kom och väckte mej och tänk att då hade migränen gått förbi! Skönt var det och roligt att bli väckt av en ivrig liten go Eddie...Buzz kollade och suckade sen hoppade han ner från sängen och gick ut i köket och hälsade på Pontus och Frida:-)   

Eddie och Buzz är som syskon ibland och vad det känns gött i mitt vovvehjärta när jag ser dom två tillsammans! 

Eddie är ju verkligen en kille som gillar värme så han förflyttar sej efter hur solen skiner in genom olika fönster:-) 

Här har han dessutom sällskap av Buzz:-)


 

Jag ligger i soffan och fryser...helt plötsligt hoppar Buzz upp på min mage och tittar uppfodrande på mej...jag vet att han vill nåt men det är ju faktiskt liiite småkul att reta honom lite...


...Då kommer han ruskigt nära och stirrar rakt in i mina ögon..."Ska vi gå ut" frågar jag...Då blir han såklart hysteriskt glad så det var ju bara för mej att klä på mej och gå ut:-)   

Nu ligger han helnöjd på mina ben och sover!

Sitter och tittar på Postkodmiljonären och såklart kommer tårarna när jag ser hur glad dom blir som vinner!

Familjens "bölfia" det är jag det!

Nu känner jag kaffelukten så antagligen vankas det en kopp här!

I morron är det 7 års kalas som gäller...plus att min Jesper haft körkort i 7 år!

I dag när vi kursade i stan på en skola kom MIN mellanpojke och hans arbetskompis in för att göra ett jobb...herregud jag blev så stolt att mitt hjärta höll på att hoppa ut genom öronen...hahaha!

STOR kram till er allihopa!            


Av Kajsa - 23 augusti 2013 18:09

Nu mina vänner har jag jobbat en hel vecka på nytt ställe och dirket jag kom in där kändes det jättebra! Just nu(kanske lätt att säga efter bara en vecka) trivs jag väldigt bra där...med både barn och personal! Det enda smolket i bägaren är förståss avståndet men det går finemang det åxå sålänge det inte blir snöstorm  

Att sen Algot och Viggo går där på skola/förskola överväger allt...varje dag har jag fått kramar...Herregud vilka underbara pojkar     I dag när jag for hem och ropade "Hejdå" kom några styckna och ville ge en "klam"(kram för er som inte fattar)

Nåja nu en resume sen sist...


Jag, Elli och Mervi for häromsöndags till Nikkala för att kolla in "Mustapartamarknadens" sista dag...Mkt fint fanns att inhandla och mkt gott att smaska på...Vi köpte fika och satte oss vid kanten och njöt av sång och musik! En härlig dag fick jag i mitt hjärta...bara mej själv att tänka på  

   

Underbar utsikt var det! Så häftigt att se båtarna komma mot hamnen, just då önskade jag mej en båt så stor att man kan semestra i den...typ som husbilen fast på vattnet!


 

Med ett ben kvar och två hundar som ville ha det var det bäst att lägga upp det på kaminen så att ingen fick det...MEN nog fick vi ha koll på höjdhopparen Eddie...hahaha...där satt han på soffkanten och pep och tog sats men sen vågade han inte språnget i allafall...sötnospojken min! 

Årets semester gick till Umeå och till Jesper och Linnea    Vi for med husbilen och sovde på Nydala Camping som var helt ok! Eddie skällde INTE EN GÅNG till nån eller nåt för han hade så mkt annat att koncentrear sej på...alla lukter!

Pontus och Frida sovde hos Jesper och Linnea men vi var allihopa ute på stan och roade oss   
    

Yatzy ... korsord ... film...mm roade oss på tur och returen, Det är en fördel med husbil att man kan göra andra saker medan man åker, däremot om man har husvagn kan man ställa den på campingen och åka runt med bara bilen!Vi var allihopa ute och åt på nån utrikesrestaurang, där fanns nåt gott för oss alla, fast Kasper sa att den typen av mat inte riktigt var hans grej  Det var både gott och roligt för vi var tillsammans där allihopa! (av oss som var där menar jag)   

Eddies givna plats var i passagerarstolen vare sej nån av oss satt i den eller inte...


 

Hos Jesper och Linnea var det jättefint! Vi åt frukost där varje morgon och jag kommer att känna den mysigheten i mitt hjärta lääääänge!


 

T om Eddie tyckte det var mysigt och skönt där! Mattan som dom hade i teverummet var så mjuk och skön att han både rullade och ålade på den.


 

Linnea noppade jordgubbar till en av frukostarna! Tyckte att bilden såg så smaskig ut!


En av kvällarna grillade vi på campingen...så oförskämt gott var det och mysigt åxå för den delen eftersom det ju hade börjat bli mörkt utomhus!


   

På hemvägen stannade vi och åt lunch på en pizzeria! Gott!


 

En som var sketaglad när vi kom hem var ju min fina Buzzpojke! Han blev ju hemmavid med Lydia och Simon då han ju hade trimtid att passa, ingen nöd har det gått på honom alls...och det visste jag för Buzz tycker lika mkt om Lydia och Simon som han tycker om mej!


 

En annan som var glad det var ju Nisse! Oj vad han kramade om sin husse och ville inte gå från hans famn!

Jaha sen kom vi ju som sagt var hem och efter några dagar gick tvättmaskinen sönder och nu har jag hall och tvättstuga full med smutstvätt...men som grädde på moset skall vi i denna afton koppla ur det gamla aset och koppla in den nya fina maskinen!

Vi har åxå vart några svängar hem till Pello för att få mysa med mamma och pappa!

Nåja denna helg kommer att gå fort eftersom jag har så mkt att göra och sen för att jag inte har börjat göra nåt ännu...hahahaha...sitter bara och suger på karamellen...typ att jippie...snart får jag tvätta!!!

STOOOORA kramar till er alla vare sej ni tror att ni behöver nån eller inte!             


Presentation


HJÄRTEBARNSMAMMA

Omröstning

Har du börjat känna utav julstressen?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Räknare

Min gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se